Navštivte s námi Samsung City a zjistěte, co dokáže roztomilý AI robot Ballie

6
Navštivte s námi Samsung City a zjistěte, co dokáže roztomilý AI robot Ballie
  • V Samsung City byly k vidění i nejnovější smartphony
  • Nechyběla ani ukázka využití sítí 5G

Samsung během letošního veletrhu CES 2020 představil celou řadu zajímavých produktů, které upoutaly pozornost světových médií. Redakci mobilenet.cz zaujala kromě nových modelů Samsung Galaxy A51, Galaxy A71, S10 Lite a Note10 Lite také otočná televize Sero a samozřejmě i roztomilý robůtek Ballie. Jak lze tohoto „balonovitého“ společníka vyzbrojeného umělou inteligencí a řadou citlivých senzorů používat bylo vysvětleno v průběhu Samsung keynote.

Navštivte Samsung City a poznejte asistenta Ballie

Co je vlastně Ballie

S trochou nadsázky lze Ballieho označit za chytrého domácího mazlíčka, stejně jako například štěně Aibo od Sony. Své majitele dokáže Ballie nejen rozesmát vydáváním nejrůznějších zvuků nebo jejich „pronásledováním“, ale také se stará o to, aby si mohli během času stráveného doma náležitě odpočinout a nemuseli se zabývat povinnostmi, jako je například úklid podlahy. Ballie se dokáže postarat o úklid díky propojení s ostatními (chytrými) domácími spotřebiči. Pokud tedy například zaregistruje špinavou podlahu, dokáže automaticky vyslat chytrý vysavač/mop. Stejně tak lze předpokládat obdobnou funkcionalitu i u dalších chytrých spotřebičů/senzorů.

Během prezentace jsme také mohli vidět situaci, kdy Ballie zabaví osamělého čtyřnohého mazlíčka tím, že mu pustí vybraný obsah na televizi. Zároveň dokáže v příhodné momenty vyfotit určité situace, které podle Ballieho stojí za zvěčnění. Pomocí kamer integrovaných v těle může Ballie zároveň pomoci zlepšit techniku cvičení – v případě, že zaregistruje vámi špatně prováděné cviky, vyfotí vás a snímek zobrazí na televizi či telefonu.

Z oficiálního videa lze také usuzovat, že Ballie bude schopen rozpoznat tvář majitele a možná dokonce i domácího mazlíčka. Pokud se do bytu dostane někdo, koho Ballie nebude znát, může tak automaticky zaslat notifikaci o nezvaném hostu. Přestože je Ballie na první pohled užitečným společníkem do domácnosti, rozhodne podle nás o jeho úspěchu (pokud se vůbec Ballie dostane v této podobě na trh) cena. Například u Aiba od Sony si musí zájemci připravit desítky tisíce korun. U Ballieho lze vzhledem k jednodušší konstrukci očekávat cenu podstatně nižší.

Co bylo k vidění na stánku Samsung?

Stánek Samsungu patřil svou velikostí mezi ty nejrozsáhlejší, což napovídá už oficiální název „Samsung City“. Za zdmi tohoto miniaturního města byly k vidění všechny nově představené televize, stejně jako Ballie a nejnovější smartphony. Několik míst bylo vyhrazeno také 5G sítím a demonstraci možností, které přináší. V jednom rohu tak byla například možnost si prohlédnout několik modelových situací využití 5G v segmentu automotive. Díky sítím páté generace budou moci automobily, například ty autonomní, mezi sebou bleskurychle komunikovat, čímž se zvýší bezpečnost i plynulost provozu.

V dalším úseku jsme si zase mohli zahrát na Samsungu Galaxy Fold 5G. Ten na své ohebné obrazovce zrcadlil hru spuštěnou na stolním počítači, která se díky (simulovanému) 5G přenášela do telefonu a odezvy hráče zase zpět do počítače. Stejně tak byla působivá sekce, kde jsme se mohli podívat na senzory různých výrobců a poslechnout si, jaké možnosti přináší řádně propojená chytrá domácnost.

Diskuze ke článku
End
Zase kopíruje Samsung LG? :D tohle ukázal LG v době G5.
Peťa
Tak jo.. No a co dál teda? Co teď mají všichni dělat? Rychle zahodit všechny telefony, pračky, televizory, spotřebiče a přejít na LG? Kvůli tomu, že představil dříve nějakého pitomého robůtka? Jak znám LG, tak to nebude ani z polovičky tak dotažené

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze