Nový Samsung Galaxy S10 Lite jsme vyzkoušeli přímo v Las Vegas

Nový Samsung Galaxy S10 Lite jsme vyzkoušeli přímo v Las Vegas
  • Přírůstek do řady Galaxy S10 nás zaujal pěknými barevnými odstíny
  • I přes velký displej se telefon dobře drží
  • Hlavním lákadlem však přesto bude sestava tří fotoaparátů na zadní straně

V minulém týdnu Samsung představil dvě očekávané novinky, Galaxy Note10 Lite a Galaxy S10 Lite. V tomto článku se podíváme na Galaxy S10 Lite. Pojmenování působí poměrně nešťastně, s původními modely řady Galaxy S10 má totiž pramálo společného. Jen letmo lze zmínit, že nemá zvýšenou odolnost ani bezdrátové nabíjení. Překvapivě pak u přístroje s přídomkem Lite najdeme obří 6,7palcový displej. Naštěstí je více než kvalitní, jedná se o Super AMOLED panel, není zakřivený a v horní částí, mimochodem přesně uprostřed, je drobný průstřel pro čelní kamerku.

Samsung Galaxy S10 Lite vylepšuje fotoaparát

Dle očekávání se jedná o velký telefon, který se například do menší kapsy rozhodně nevměstná. Do ruky však padne vcelku pohodlně a s držením jsme neměli velký problém. Zpracování si zaslouží spíše kritiku. Rám je sice kovový, záda však plastová, byť je Samsung nazývá „3D Glasstic“. V praxi je to zbytečné šetření, což si výrobce u telefonu za více než 15 tisíc korun nemůže obhájit. Oprávněně tak máme obavy, že se na zadní straně budou objevovat nejen otisky prstů, ale také drobné škrábance. Nepříjemné zkušenosti z loňských modelů řady Galaxy A již máme a u nich se zmíněné „3D Glasstic“ objevilo.

Samsung Galaxy S10 Lite

Abychom novinku jen nekritizovali, líbí se nám malé rámečky kolem displeje. Vůbec nejmenší jsou po stranách a nad zobrazovačem. Nepatrně větší je pod panelem, avšak i tak patří mezi nejmenší v kategorii vyšší střední třídy. Při běžném používání jsme ocenili, že například odemykací tlačítko je dobře po ruce. Při dalším zkoumání vás zaujme i velký modul fotoaparátů na zadní straně. Hlavní snímač má 48 megapixelů, světelnost f/2.0 a vylepšenou optickou stabilizaci Super Steady. Vůbec prvně se v řadě Galaxy S objevuje makro kamerka s 5 megapixely a výčet fotoaparátů zakončuje 16megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát.

Z další výbavy stojí za zmínku procesor Snapdragon 855, 128GB interní paměť, slušná baterie s rychlým nabíjením nebo nejnovější Android 10 s nadstavbou One UI 2.0. Pakliže vás Samsung Galaxy S10 Lite zaujal, budete si jej moci pořídit již zkraje února. Na výběr bude černá a modrá varianta, přičemž cena je stanovena na 16 999 Kč.

Technické parametry Samsung Galaxy S10 Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce162,5 × 75,6 × 8,1 mm, 186 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,7" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 4×2,8 GHz + 2×2,4 GHz + 2×1,7 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostúnor 2020,
Diskuze ke článku
Carda
A jak moc nudloidní má ten displej? A je z toho cítít trochu Xperia?
Petr Šraier
Petr Šraier
Naposledy upraveno: 8. 1. 2020 14:35
Někde si to najdu, o přítomnosti jacku není v článku zmínka (měl by prý být). :-P Na GSMArena píšou 3.5mm jack: Unspecified, jenomže vy jste ho drželi v ruce ...EDIT tak na cnettečkacom píšou, že jack má, odkaz se sem nedá vložit.
Marduck
Co Samsung těmito polo-vlajkami měsíc před novou "S" sérií sleduje? Že by „economy“ nabídka pro ty, kterým po představení cen nové S20 série spadne čelist?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze