Vyzkoušeli jsme budoucí bestseller Samsung Galaxy A51

Vyzkoušeli jsme budoucí bestseller Samsung Galaxy A51
  • Novinka Galaxy A51 míří do poctivé střední třídy
  • Láká na velký a kvalitní displej nebo čtveřici fotoaparátů
  • Zadní strana je dle očekávání plastová

Na CESu 2020 jsme nevynechali ani stánek Samsungu, kde čekalo hned několik nedávno představených novinek řady Galaxy A. Větší Galaxy A71 jsme vám již přiblížili, nyní nastal čas na Galaxy A51. V jeho případě můžeme hovořit o možném budoucím bestselleru, neboť navazuje na veleúspěšný Galaxy A50. Design se letos částečně mění, Samsung například nasadil Infinity-O displej, což znamená, že v horní části Super AMOLED panelu najdete průstřel pro čelní kamerku. Samotný displej je pak špičkový s krásným podáním barev i vysokou jemností.

Samsung Galaxy A51 útočí na střední třídu

Jelikož zobrazovač narostl na 6,5 palce, nelze se divit i celkově větším rozměrům telefonu, byť mezigeneračně ke změně téměř nedošlo. V ruce se telefon drží pohodlně a dobře dosažitelná je odemykací klávesa, kterou však není nutné používat tak často. Čtečka otisků prstů, mimochodem optické technologie, je zabudována přímo do displeje.

Zpracování telefonu je spíše obyčejnější, Samsung se s hodnotnými materiály netrápil, byť to dokáže poměrně mazaně maskovat a na první i druhý pohled působí Galaxy A51 dobře a bytelně. Že například zadní strana není kovová, poznáte možná až později. Je zde nasazen povrch výrobce zvaný „3D Glasstic“. Jde o plast se speciální povrchovou úpravou. Čelní strana, tedy samotný displej, je chráněn sklíčkem Gorilla Glass 3. Na těle pak dále nacházíme nejen USB-C, ale i 3,5mm jack.

Samsung Galaxy A51

Největším lákadlem smartphonu bude sestava čtyř fotoaparátů na zadní straně. Tentokrát celý modul působí velmi mohutně a nevypadá zrovna krásně. Důležité jsou ale především schopnosti jednotlivých snímačů. Ten hlavní má 48megapixelové rozlišení a je doprovázen 12megapixelovým ultraširokoúhlým objektivem se záběrem 123°. Dále zde máme již méně důležité fotoaparáty, byť mohou přijít vhod. 5megapixelový snímač je zde pro potřeby přeostřování a druhý se stejným rozlišením využijete speciálně pro makro snímky. Zde se nám líbí vyšší rozlišení, díky kterému budou výsledky použitelnější.

Samsung Galaxy A51 se na českém trhu začne prodávat již 17. ledna. V případě zájmu si budete moci vybírat z černé, modré a bílé verze, všechny pak budou stát stejně, tedy 9 499 Kč.

Technické parametry Samsung Galaxy A51

Kompletní specifikace
Konstrukce158,5 × 73,6 × 7,9 mm, 172 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,5" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 9611, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:33 hodin
Dostupnostleden 2020,
Diskuze ke článku
Jarous
Že modul fotoaparátu nevypadá zrovna krásně? Podivejte se jak vypadají iphony 11. Tento Samsung vypadá mnohem líp
Carda Carda
Carda Carda
Já nevím, jestli je adekvátní označení "poctivá střední třída" - plastové záda - budiž... Ale ten Exynoss, ufff... Za 9.499,- Hmm.. Každý si pod tím pojmem teda představujeme něco úplně jiného.. Ale jv jv, Samsung je partner.. :)
Coton
ten redaktor vypadá totálně nadšeně, skoro jako kdyby ho štvalo co dělá. Znudenej pohled a nudnej projev... ty vase videa driv byly fajn, ale ted se na to neda divat.
Aa
Jde videt, ze vylet do Las Vegas sponzoruje Samsung. Tohle jestli je redaktorska prace, tak to muze delat opravdu kazdy :-D Kazdy predstaveny model Samsungu je proste dokonaly :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze