Withings ScanWatch se zaměřují na EKG a spánkovou apnoe

4
Withings ScanWatch se zaměřují na EKG a spánkovou apnoe
  • Hodinky umí monitorovat srdeční akci a saturaci
  • Mají klasické ručičky a malý displej
  • Začnou se prodávat během druhého čtvrtletí

ScanWatch byly představené v rámci veletrhu CES 2020 a jejich anachronický vzhled narušuje jen nenápadný displej v horní části ciferníku, ale jejich vnitřnosti jsou nabity nejmodernějšími technologiemi. EKG neboli elektrokardiogram je v hodinkách už známý, zde umí rozpoznat některé nepravidelnosti srdečního rytmu, jako je fibrilace síní, a upozornit na ně. Novinkou je pak měření saturace, tedy nasycení krve kyslíkem. Tuto funkci zase hodinky využívají k detekci tzv. spánkové apnoe (bezdeší), kdy takto postižení jedinci přestávají ve spánku na pár okamžiků dýchat.

Withings ScanWatch

Další fitness funkce jsou shodné s ostatními modely výrobce. Za zmínku tak stojí spíše malý displej, který využívá technologii PMOLED a umí zobrazit nejenom údaje o cvičení, ale také notifikace z připojeného mobilního telefonu. Vše je uzavřeno ve vodotěsném ocelovém pouzdře se dvěma velikostmi – 38 a 42 milimetrů.

Jak velí filozofie značky, nabídka konektivity je poměrně strohá a čítá pouze Bluetooth. Na druhou stranu se hodinky mohou pochlubit excelentní výdrží na jedno nabití: 30 dnů. Energii pak doplníte pomocí proprietární nabíjecí kolébky.

Withings ScanWatch

Líbí se vám tato netradiční kombinace klasiky a moderny? Pak si budete muset počkat, než se na withings.com začnou prodávat během druhého čtvrtletí tohoto roku. Cena menší verze se předpokládá 250 € (asi 6 300 Kč) v případě větší varianty si nachystejte rovných 300 € (cca 7 600 korun).

Technické parametry Withings ScanWatch 42 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce42 × 42 × 13,7 mm, 83 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejPMOLED, ?" (? × ? px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostzáří 2020,
Diskuze ke článku
Márv
Keď sa k nám tieto hodinky dostanú tak ich beriem, toto sú smart hodinky čo mne dávajú najväčší zmysel, proste ja nepotrebujem na ruke nosiť zmenšeninu telefónu akými je väčšina hodiniek.
Igor
Chytré hodinky? Snažím se nějak zdůvodnit proč si je pořídit, ale nenapadá mě ani jeden důvod proč bych je měl koupit. Pro mě nevidím nic přínosného. Jistě si najdou své potencionální kupce, kteří je ocení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze