Ohebné Lenovo ThinkPad X1 poslouží jako tablet i notebook

aktualizováno o video
Ohebné Lenovo ThinkPad X1 poslouží jako tablet i notebook
  • Lenovo v Las Vegas ukázalo 13,3palcový tablet s ohebným displejem
  • Vybaven je výkonným procesorem a Windows 10
  • Dokáže spolupracovat s tenkou externí klávesnicí
  • V polovině roku bude zahájen prodej

Ohebné displeje pronikají také do segmentu notebooků/tabletů. Kam novinku Lenovo ThinkPad X1 Fold zařadit, není zcela zřejmé. Na první pohled se v zavřeném stavu jedná o malý notebook, jehož úhlopříčka displeje činí 13,3 palce. Na OLED panelu se krásně vyjímá jemné rozlišení 2 048 × 1 536 pixelů. Překvapení přijde v momentě, kdy budete chtít zařízení rozevřít. Všude se totiž nachází displej, který je ohebný. Při zavření se obě plochy téměř dotýkají a vzniklou mezeru lze využít pro vložení externí klávesnice.

Ohebné Lenovo ThinkPad X1 poslouží jako tablet i notebook

S klávesnicí se ze zařízení stává malý a snadno přenosný notebook, na kterém můžete snadno pracovat. Systém Windows 10 je speciálně uzpůsoben a nabízí tři režimy používání. Prvním je celý displej, druhým možnost rozdělení panelu na dvě samostatné části a třetím je překrytí části zobrazovače externí klávesnicí. Kolem displeje vás možná mohou zarazit poměrně masivní rámečky. Ty jsou zde však potřebné, neboť Lenovo muselo do těla vměstnat vše potřebné pro ohebnou konstrukci a další hardwarové prvky.

Mezi ně spadá kupříkladu blíže nespecifikovaný procesor Intel Core, až 8GB operační paměť a až 1TB SSD. Při práci s vámi zařízení dle výrobce udrží krok po dobu až 11 hodin. Na těle najdeme dvě USB-C, z nichž jedno je připraveno posloužit jako DisplayPort. Později hodlá Lenovo představit vylepšenou verzi s podporou sítí 5G.

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Skládací Lenovo ThinkPad X1 Fold se má začít prodávat zhruba v polovině roku 2020, v přepočtu bude stát zhruba 65 tisíc korun.

Diskuze ke článku
k smichu
ramecky a tloustka uplne silene ale predpokladam ze to je jen okazka moznosti a ne prodejny kus to by byl vysmech :-) at si vezmou prastary surface book 2 a udelaji to s mensimi ramecky a mensi tlouskou a skladaci a pak predstavi znovu :-)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze