Huawei vysvětluje schopnosti 5G modemu Balong 5000, který se podívá i do automobilů

Huawei vysvětluje schopnosti 5G modemu Balong 5000, který se podívá i do automobilů
  • U automobilů Balong 5000 zajistí takzvanou komunikaci V2X, tedy propojení s jakoukoliv entitou, která může mít vliv na vozidlo a naopak
  • Nejprve se ale podívá do nového routeru 5G CPE Pro s podporou Wi-Fi 6

Huawei po představení nejnovějšího 5G modemu vysvětluje několik jeho klíčových výhod, které mají oslovit široké spektrum zákazníků. Balong 5000 kromě podpory 5G sítí pochopitelně nabídne rovněž zpětnou kompatibilitu se sítěmi 2G, 3G a 4G a jeho využití se dočkáme v mnoha zařízeních včetně automobilů. Jeho úplně první zastávka však bude v novém routeru Huawei 5G CPE Pro, kterému nebudou dělat problém 5GHz a v limitované míře dokonce ani 6GHz frekvence a teoreticky zvládne přenosové rychlosti až 4,8 Gbps s podporou standardu Wi-Fi 6, jež dosahuje maxima 4,8 Gbps. Pro obyčejného uživatele to znamená, že může stáhnout 1 GB dat za pouhé tři sekundy.

Huawei 5G

U automobilů modem zajistí takzvanou komunikaci V2X (vehlicle-to-everything), tedy propojení s jakoukoliv entitou, která může mít vliv na vozidlo a naopak. Díky tomu dokáže navázat spojení s dalšími automobily nebo s elektrickou sítí, což může být užitečné zejména pro elektromobily. Komunikace by mohla probíhat dokonce i mezi automobilem a chodci. Samostatný 5G chip Tiangang podporuje aktivní antény, které jsou o 50 % menší, o 23 % lehčí a k provozu potřebují o 21 % méně energie než jejich předchozí verze.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze