Xiaomi nezahálí, představilo novou generaci čteček integrovaných v displeji

7
Xiaomi nezahálí, představilo novou generaci čteček integrovaných v displeji
  • Čtečka otisků integrovaná v displeji je přibližně 15krát větší než standardní velikost čtečky otisků prstů na zádech
  • Prezident a spoluzakladatel Xiaomi, Bin Lin, uvedl, že pokud fanoušci projeví o čtečku dostatečný zájem, společnost zváží její brzké nasazení

Xiaomi si za léta svého působení vybudovalo opravdu početnou základnu uživatelů, kteří velmi dobře slyší na pro Xiaomi zařízení tolik typický výtečný poměr cena/výkon. Každá společnost se však postupně vyvíjí a dnes bychom již neměli vnímat Xiaomi pouze jako výrobce elektroniky s agresivní cenovou strategií, ale také jako značku, která nezahálí ani na poli inovací. Xiaomi sice nedrží žádné významné prvenství – není první, kdo na trh dostal telefon s výřezem, představil „díru“ v displeji nebo duální fotoaparát, ale to se vše by se mohlo již brzy změnit.

Lin Bin, prezident a spoluzakladatel Xiaomi, na populární sociální síť Weibo vypustil video, ve kterém představuje prototyp smartphonu s novou generací čteček otisků prstů v displeji. Z videa je patrné, že prvotní naskenování prstu probíhá bleskurychle a následně je možné zařízení odemknout přiložením prstu téměř kamkoliv na displeji. Prostor, kam lze prst přiložit a nechat jej oskenovat, má rozměry 50 × 25 milimetrů, což je přibližně 15krát větší plocha než u standardní čtečky otisků prstů na zádech. Čtečka navíc nemá být pouze rychlá, ale i spolehlivá (alespoň na videu). Tato technologie by zároveň vyřešila problém s odemykáním telefonu ve chvílích, kdy uživatel nemůže využít rozpoznání obličeje a trefit se na správné místo na displeji je z nějakého důvodu problém.

Samotná technologie vypadá nadějně a Xiaomi ji evidentně testuje na zařízení, které připomíná Xiaomi Mi 8. Bin Lin uvedl, že pokud fanoušci značky projeví o čtečku dostatečný zájem, společnost zváží její brzké nasazení.

Diskuze ke článku
Pepan
"SI" nezahálí?
Co to zase sakra je?
Václav Láhev
Asi tím vyvolám flame a výblitky všeho možného, ale myslím, že čtečky pod displejem dotáhne k použitelné dokonalosti až Apple, tak jako vše. Jako uživateli mi je severním větrem, jestli je první nebo poslední, ale nabídne mi 100% funkční řešení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze