ASUS ZenFone 11 Ultra se představí 14. března. Čím zaujme?

aktualizováno
ASUS ZenFone 11 Ultra se představí 14. března. Čím zaujme?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Výkon má obstarat Snapdragon 8 Gen 3
  • Mezi fotoaparáty nebude chybět teleobjektiv
  • Dojít má i na 65W drátové nabíjení

Aktualizováno 20. 2. 2024

ASUS na oficiálních stránkách i sociálních sítích oznámil, kdy dojde k premiéře ZenFonu 11 Ultra. Dozvěděli jsme se tak, že jeho debut proběhne už 14. března ve 13:00 SEČ.


Premiéra je přitom plánována pro Tchaj-pej, New York i Berlín – to je pro nás pozitivní zpráva, protože se zdá, že se bude prodávat globálně. Pokud vás zajímá více o tom, jakou nabídne výbavu, dozvíte se to níže.

Původní zpráva z 5. 2. 2024

ASUS je mezi mobilní telefony spíše minoritním výrobcem, který se v posledních letech soustředí na dvě řady – ZenFone a herní ROG Phone. Na komunitním fóru Reddit se nyní objevily informace o ZenFonu 11 Ultra.

V této souvislosti je nezbytné vzpomenout, že i poslední ZenFone 10, stejně tak jeho předchůdci, platil dnešní optikou za nesmírně kompaktní mobil. Spekulovaný ZenFone 11 Ultra však bude obrem, jehož displej má mít 6,78". AMOLED panel od Samsungu by měl disponovat Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Multimediální zážitek by pak mohly umocnit stereo reproduktory.

ASUS ZenFone 11 Ultra

Výkonu bude mít ZenFone 11 Ultra rozhodně dostatek, neboť má spoléhat na služby Snapdragonu 8 Gen 3 od Qualcommu s až 16 GB RAM. Interní paměť by měla pojmout až 512 GB dat. Špatně na tom nebude ani sestava fotoaparátů, o kterých se rovněž spekuluje. Hlavní snímač Sony IMX890 poskytne 50 megapixelů a optickou stabilizaci obrazu. Ultraširokoúhlý objektiv bude mít 13 megapixelů a 120° záběr. Nakonec dojde i na teleobjektiv s 32 megapixely, 3× bezztrátovým zoomem a optickou stabilizací obrazu.

Neopomeneme ani čelní kamerku s 32 megapixely. Zajímavostí má být to, že se na těle telefonu objeví 3,5mm jack. ZenFone 11 Ultra by tak mohl jedním z posledních špičkově vybavených telefonů s audio konektorem. V případě baterie se hovoří o kapacitě 5 500 mAh a podpoře 65W drátového nabíjení. Alternativou však bude i bezdrátové nabíjení s maximálním výkonem 15 W.

ASUS ZenFone 11 Ultra

Design telefonu připomíná tak trochu řadu ROG Phone, konkrétně aktuální model. Jelikož však spekulovaný model má přídomek Ultra, pravděpodobně se dočkáme i kompaktního ZenFonu 11.

Zbývá dodat, že ZenFone 11 Ultra by se měl nabízet v pěti různých barevných variantách: černé, šedé, modré, zelené a pískové. Možné představení by mohlo proběhnout v horizontu tří až čtyř měsíců.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze