Sony Ericsson Xperia Arc: štíhlý Android s HDMI

5

Sony Ericsson představuje nový smartphone ze série Xperia. Jedná se o model s označením Xperia Arc. Nabídne 8 megapixelový fotoaparát, nahrávání HD videa, HDMI port a novou technologii pro zlepšení výkonu displeje od divize Sony BRAVIA.

Sony Ericsson pomalu začíná poodhalovat své novinky na rok 2011. První letos představeným modelem se pro švédsko-japonského výrobce stává model s názvem Xperia Arc. Nový model snad konečně nechá zapomenout na některé kompromisy ze strany výrobce, jako byl ještě vloni konektor Fast-port či absence nejnovějších technologií. Sony Ericsson Xperia Arc sice nabídne skvělou výbavu a aktuální OS, ale doufejme, že se pro výrobce vlajkovou lodí nestane. Konkurence totiž nabízí srovnatelné, občas i lepší přístroje již teď. Nyní už ale následují odstavce věnované popisu novinky.

Sony Ericsson Xperia Arc: barevná varianta Midnight Blue

Přístroj definují rozměry 125 x 63 mm s tloušťkou pouhých 8,7 mm v nejtenčí části. Tato míra nejlépe vynikne při srovnání s Xperií X10, která měřila "v pase" celých 13 mm. Xperia Arc by pak v na krajích měla měřit 9 milimetrů. Celé tělo přístroje plně koresponduje s trendem, který výrobce v poslední době u svých přístrojů nastolil. Tedy prohnutý design, inspirovaný křivkami lidského těla, který na první pohled působí velmi pohledně a je pohodlný i při držení v ruce.

Sony Ericsson Xperia arc – videopohled z MWC 2011

Sony Ericsson Xperia Arc: barevná varianta Misty Silver

Čeho si však u Xperie Arc všimnete jako prvního je pochopitelně velký TFT displej. Ten nabídne kapacitní technologii a úhlopříčku úctyhodných 4,2 palce s FWVGA (854×480 px) rozlišením a podporou zobrazení 16 milionů barev. Dále také technologii Sony Mobile Bravia Engine pro vylepšení některých vlastností zobrazení (více ve videu níže). Pod velkým displejem se nachází trojice hardwarových ovládacích tlačítek, která oproti první generaci Androidů od Sony Ericssonu prošla dost značným faceliftem.

Video - preview technologie Sony Mobile Bravia Engine

Celý telefon je postavený na nejnovější verzi operačního systému Android 2.3, což je oproti předchozím modelům značné zlepšení, a to i vzhledem k potvrzení výrobce, že se budoucí majitelé mohou těšit i na update na chystaný Android 3.0 Honeycomb. Přítomna jsou opět aktualizovaná prostředí Time a Media Scape. Srdcem přístroje je jedno jádrový procesor Snapdragon od Qualcomu s taktem 1 GHz, který by měl s poměrně dobrou kapacitou paměti RAM zaručovat svižný chod celého přístroje za všech situací. Na zadní straně přístroje se nachází čočka 8 megapixelového fotoaparátu s podporou autofocusu, kterému sekunduje LED dioda. Zdůrazňován je nový čip Sony Exmor R, který by měl zaručit nižší úroveň šumu a vyšší úroveň detailů zejména za špatného osvětlení. Telefon také dokáže nahrávat kvalitní videa v HD Ready rozlišení (720p).

Sony Ericsson Xperia Arc: barevná varianta Misty Silver

Video - preview Sony Exmor R

Co se týče připojení, nabídne Xperia Arc micro USB port a také, podobně jako třeba Nokia N8, i HDMI výstup. Nechybí slot pro paměťové karty typu MicroSD do kapacity 32 GB, a to s příslibem 16 gigabajtového média přímo v balení. Přísun energie pro telefon zajišťuje Li-pol baterie o kapacitě slušných 1500 mAh.

Sony Ericsson Xperia Arc bude dostupný na vybraných trzích v prvním čtvrtletí tohoto roku v barvách Midnight Blue a Misty Silver. Ohledně ceny a dostupnosti v České republice ještě nemáme žádné informace. Během týdne však předpokládáme informace od českého zastoupení, které si určitě nenecháme pro sebe. Rovněž pro vás také v nejbližší době chystáme článek s množstvím fotografií a videí, na kterých uvidíte novou Xperii Arc v obou barevných variantách naživo.

Video - oficiální představení Sony Ericsson Xperia Arc

Technické parametry Sony Ericsson Xperia arc

Kompletní specifikace
Konstrukce125 × 63 × 8,7 mm, 117 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,2" (854 × 480 px)
Fotoaparát8,1 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 335 MB, vnitřní paměť: 512 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2011, ?

Zdroje: gsmarena.com, gagadget.ru, phonearena.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
SFX
Tak nevím, jestli jste byli nejrychlejší, ale rozhodně s nejúplnějšími informacemi. Jen škoda, že každej server píše něco jinak :D Ale i tak, dobrá práce.
Olin
pořád jenom TFT ?!
Michal Pavlíček
Doporučuji vám shlédnout první video. Vše samozřejmě ukáže až reálná podívaná, nicméně o obyčejný TFT panel nepůjde a technologii Sony Bravia dávám slušnou šanci.
JohnyAsbest
konstatuji: luxusní provedení. Cena ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze