Nové iPady i funkční Apple Pay v Česku

mNews
2
Nové iPady i funkční Apple Pay v Česku
  • Nové iPady Pro působí revolučně, zbavují se čtečky otisků prstů a zmenšují rámečky
  • Samsung Galaxy S10 nabídne rychlou čtečku otisků v displeji
  • Apple Pay se Česku na chvíli omylem spustil, oficiální zahájení čekáme brzy

Apple rozvířil vody tabletů představením nových iPadů, Samsung pomalu láká na Galaxy S10 a Čína ostatní předbíhá s ohebným telefonem. Vítejte u mNews.

Nové iPady i funkční Apple Pay v Česku – mNews

Nový iPad Pro je tenčí a výkonnější

Nové iPady opravdu působí revolučně. Zmenšily rámečky a odhodily domovské tlačítko se čtečkou otisků. Místo něj zařízení zabezpečíte pomocí Face ID. Apple se také chvástá navýšením výkonu a nebojí se srovnání ani s pracovními počítači. Milým překvapením je také nasazení USB-C, díky kterému zvládnete třeba i přenos fotek rovnou z foťáku. Vylepšený stylus podporuje gesta a navíc ho magneticky přichytíte přímo k tělu, čímž se i nabíjí. Nový iPad Pro působí jako skvělý tablet, který řeší řadu nelogičností předchozích verzí. Překážkou pro někoho bude možná cena – v základu si připravte 23 tisíc korun, ale pokud chcete LTE, klávesnici a pero, hravě přeskočíte 30 tisíc korun.

Galaxy S10 nabídne ultrasonickou čtečku otisků

Samsung nebude první, ale vypadá to, že to jako jediný udělá pořádně. Řeč je o čtečce otisků v displeji. Ta by měla být výrazně rychlejší a přesnější než všechny současné pokusy. Navíc se nebudeme muset trefovat na jedno malé místo, ale senzor bude pod celou spodní třetinou displeje.

Apple Pay v Česku již brzy

Lukáš Plný omylem v Česku aktivoval Apple Pay. Povedlo se mu přidat kartu a dokonce s ní i zaplatit. Dle vyjádření banky šlo o chybu a na spuštění si budeme muset ještě počkat. Lze z toho však usuzovat, že oficiální podpora Apple Pay u nás je na spadnutí. Já si vsázím na začátek příštího roku.

FlexiPai je první ohebný telefon z Číny

Nakonec si nechme jednu nešťastnou prvotinu. Čínský výrobce se chlubí prvním ohebným telefonem na světě. Spíše to však působí jako tablet. Dokonce bych to nazval prototypem, který z neznámých důvodů chtějí rovnou prodávat. Ohyb je velký, systém na něj evidentně není připraven a displej v místě ohybu vypadá opravdu špatně. Ne, tohle není ta revoluce, na kterou jsme čekali a musíme doufat, že ostatní výrobci se přestanou předhánět a představí něco, co bude stát za to.

V posledních dvou týdnech byla představena řada opravdu zajímavých telefonů s vysouvacím mechanismem jako Lenovo Z5 Pro, Honor Magic 2 nebo Xiaomi Mi Mix 3. O nich si už však budete muset přečíst sami. Všechny mobilní novinky najdete na mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
URBNFURTHR
YokoOno víte, chtěl bych vidět ty tlamičky co hejtíkujou a komentáře zde tlačí přes Doogee s Heliem, Mediatekem… hahaha jestli by tuhle placičku dokazali s partou spolužakou za ctvrt dekady navrhnout a vyrobit... Ikdyž oni by přitom zvládli max navlhnout a pozlobit :D A k meritu věci... Dříve megapixeli mono poly MP3 MMS PECKA!!! A dneska ? Insta people´s vaří z nudy kolikrát to přehneš??? TY SES HRUBYYYY !!! ...Smutná doba odedneška pláču žalem už ani tu naftu nestartujem… :(((

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze