Nabíječky nemusí být nudné, ukazuje Mr. Charger z Indiegogo

GadgetMix
Nabíječky nemusí být nudné, ukazuje Mr. Charger z Indiegogo
  • Mr. Charger vytvořil slavný finský produktový designer Earo Aarnio
  • Kromě zajímavého vzhledu nabízí i vysoký výkon přes USB-C
  • Shapehearth měří srdeční tep v nadloktí
  • Je přesnější než snímače v hodinkách a náramcích

I nabíječka může mít styl

Při nabíjení našich elektronických hraček se neobejdeme bez nabíječky. Ty mohou mít různý výkon, ale vždy mají více méně podobný striktně funkční, ale zároveň nudný design. To však neplatí o nabíječce Mr. Charger, která má ambici být tou nejcharismatičtější nabíječkou na světě.

To se může zdát jako silácké prohlášení. Jejím duchovním otcem je však slavný finský interiérový a produktový designer Earo Aarnio, který je známý mimo jiné svým legendárním bublinovým křeslem Bubble Chair, které je jednou z ikon pop kultury.

Mr. Charger

Mr. Charger má podobu malého panáčka s velkýma nohama, širokým úsměvem, šibalskýma očima a obrovským nosem, který tvoří samotná zástrčka. Nabíjecí kabel se pak stylově zapojuje do USB-C konektoru v zadní části jeho těla.

Mr. Charger

Nabíječka, kterou můžete mít s americkou i evropskou zástrčkou ve třech různých barevných provedeních – bílé, černé a zelené, však nezaostává ani svými technickými parametry. Nabízí výkon 15 W a výstupní proud 3A.

Mr. Charger

Jeden Mr. Charger můžete mít na indiegogo.com za 34 dolarů (840 Kč) + poštovné. Dva pak vyjdou na 62 dolarů (1 530 Kč) + poštovné. Odhadované datum dodání je v červenci 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 10. 6. 2017
  • Požadovaná částka: 30 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 17 004 dolarů (19. 5. 2017 17:00)

Pažní pouzdro se snímačem tepu

Tepová frekvenci dává sportovci důležitý údaj, který ukazuje skutečnou intenzitu vynaloženého úsilí. Díky tomu mohou nalézt optimální tempo pro dosažení svých vlastní cílů. Z jednoúčelových hrudních pásů, pro ty, kteří to se sportem myslí vážně, se snímače srdečního tepu přestěhovaly do chytrých hodinek a fitness náramku. Tak sice můžeme měřit tep neustále, ale za cenu nižší přesnosti.

Francouzský nápad Shapeheart umisťuje vyjímatelný snímač do pouzdra na paži, které sportovci používají po uložení telefonu při sportu. Snímač v podobě krystalu se automaticky spáruje s vaším chytrým telefonem. Nepotřebujete přitom žádnou další speciální aplikaci. Tepová frekvence se zobrazuje přímo ve vaší oblíbené fitness aplikaci. Integrovaná baterie vystačí na přibližně 25 hodin provozu a nabíjení probíhá klasicky přes microUSB.

Shapehearth

Nadloktí je přitom vhodnější pro snímače srdečního tepu hned z několika důvodů. V první řadě zde není žádná světelná interference, která by vedla ke zkreslení měření. Horní část paže je také stabilnější a méně se houpe než zápěstí. Na předloktí se také nachází méně ochlupení, které by mohlo měření narušovat.

Shapehearth

Samotné pouzdro pro mobilní telefon pak bude ve třech různých velikostech tak, aby obsáhlo úhlopříčky displejů od 4 do 6,2 palců. Pouzdro i pás jsou vyrobené z odolného, ale prodyšného neoprenu, který nicméně dovnitř nepropustí vodu, takže je zajištěna odolnost – například v nepříznivém počasí. Praktická je rovněž možnost odpojení samotného pouzdra s telefonem od pažního pásu. Můžete ho tak normálně používat, aniž byste jej museli pokaždé vyndavat. Uchycení je přitom řešeno pomocí výkonných magnetů. Můžete skákat, běhat, ale telefon se ani nehne.

Shapehearth

Protože snímač musí být v kontaktu s kůží, mysleli autoři i na případy, kdy jsou teploty příliš nízké na sportování v tričku s krátkým rukávem. Pro tyto případy je zde tzv. winter kit. Ten má podobu pásku, do kterého upevníte senzor a připnete jej na holou paži. Pouzdro s telefonem si pak jednoduše vezmete přes oblečení.

Jeden Shapeheart přitom můžete mít v rámci limitované Early Bird nabídky už za 69 euro (1 860 Kč), což je sleva z maloobchodní ceny ve výši 42 procent. Odhadované datum dodání je přitom v listopadu 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 30. 6. 2017
  • Požadovaná částka: 35 000 euro
  • Zatím vybráno: 28 782 dolarů (19. 5. 2017 17:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze