MWC 2011: přehled očekávaných novinek

5

Největší mobilní veletrh na světě, Mobile World Congress v Barceloně, je za dveřmi. Snad téměř každý výrobce chystá spoustu novinek. Než samotná akce roku vypukne, pojďme si společně prohlédnout, co nás pravděpodobně čeká.

MWC 2011

HTC

Jediné HTC prozatím velmi mlží ohledně nových telefonů. Spekuluje se však samozřejmě o dalších zástupcích na platformě Android. Představen bude plnohodnotný nástupce oblíbeného Desiru, který přinese senzorová tlačítka a opět 3,7 palcový displej. Překvapivě bychom se měli dočkat i nástupce modelu Desire HD a jakéhosi kompromisu mezi těmito dvěma modely - přístroji s 4 palcovým displejem. Ovšem nemělo by zůstat jen u jednoho modelu. Dále je očekáván model běžící na platformě Brew. Půjde skoro jistě o nástupce HTC Smart.

První rendery nám o nových zařízeních moc informací neřeknou

Kromě telefonů se HTC chystá vstoupit i na trh s tablety. Šušká se o modelu Flyer, který by měl nabídnout operační systém Android 2.3 s brzkým updatem na verzi 3.0.

Tablet Flyer od HTC by měl být konkurencí hlavně pro jablečný iPad

LG

Velké lákadlo nabízí na veletrhu jihokorejské LG. Celému světu totiž představí model Optimus 3D. Ve výbavě nejen že nebude chybět 3D dotykový displej, ale novinka bude moci díky dvěma kamerám i zaznamenávat 3D video.

Přečtěte si více o LG Optimus 3D

Dalším modelem, který LG zřejmě představí, je Optimus Me P350. Ten bude vycházet ze současného modelu Optimus One a rozšíří tak oblíbenou střední třídu telefonů s Androdiem. Na rozdíl od po designové stránce nudného Optimus One bude novinka odvážnější.

Přečtěte si více o LG Optimus Me P350

LG Optimus Me s oválným designem a barevnými kryty

U LG se dále spekuluje o představení tabletu. Nebylo by to nic neobvyklého, neboť vlastní tablet bude mít během letošního roku zřejmě úplně každý výrobce mobilních telefonů.

Nokia

V předvečer celé akce se koná tisková konference finské Nokie a je téměř jisté, že se budou dít velké věci. Rozhodovat se bude o blízké budoucnosti celé společnosti. Představeny však budou i nové modely. Téměř jistě se dočkáme zástupce pracovního telefonu v řadě E. Nokia E6 by měla nabídnout dotykový displej, pod kterým ale zároveň bude známá QWERTY klávesnice.

Přečtěte si více o chystané Nokii E6-00

Možná se dočkáme představení Nokie X7-00, která by měla útočit na hudebně založené uživatele. Krom velkého 4 palcového displeje totiž nabídne hned čtveřici reproduktorů. Zaujme i netradičním, ale jistě zajímavým designem.

Přečtěte si obsáhlý článek o Nokii X7-00

Téměř jistě dojde k představění nějaké vlajkové lodi. Ještě donedávna by to byla Nokia N9 s operačním systémem MeeGo. Současné dění okolo Nokie však vnáší do této situace zmatek a do poslední chvíle nebudeme s jistotou vědět, zda nebude MeeGo nahrazeno jiným operačním systémem. Spekuluje se například o Windows Phone 7. Když se vrátím k Nokii N9 - nabídne velký a jemný displej, procesor taktovaný na 1,2 GHz, 12 megapxielový fotoaparát či velkou QWERTY klávesnici. Spekuluje se také o podpoře sítí LTE.

Čtěte: Nokia oznámí velké změny: končí MeeGo?

Přečtěte si obsáhlý článek o Nokii N9

Nokia N9 - první fotografie chytané vlajkové lodi

Samsung

Další korejský výrobce zřejmě nenechá nic náhodě a světu představí nástupce své vlajkové lodi Galaxy S. Nový model, který v názvu přidává pouze číslovku 2, nabídne Android 2.3, opět Super AMOLED displej a jasným lákadlem bude i záznam videa ve Full HD rozlišení. Sledovaným aspektem bude také tloušťka, která se má dostat pod 9 milimetrů. Bude snad Galxy S2 tenčí než Sony Ericsson Xperia Arc?

Přečtěte si první informace o nové vlajkové lodi Smasungu

Samsung nezapomíná ani na nižší třídu telefonů. Tu obohatí model C3500. Dotykový telefon s výsuvnou QWERTY klávesnicí ocení všichni vášniví pisatelé textovek. Je tak jen škoda, že budou chybět jak sítě třetí generace, tak podpora Wi-Fi. Více informací zde.

Třetím do party představených Samsungů o kterém víme je model Corby II. Jak napovídá název, půjde o nástupce úspěšného mini dotykáče. Zatím není jasné, zda se novinka opět spokojí s uzavřeným systémem nebo nabídne například Badu. Více informací zde.

Sony Ericsson

Velmi rušno bude na 100% u Sony Ericssonu. A to už stejně jako v případě Nokie v předvečer celého MWC. Švédsko-japonský výrobce nutně potřebuje oživit svoji nabídku telefonů a očekává se představení minimálně 5 nových telefonů. Nikdo by se však nezlobil, kdybych ji bylo ještě více. Oficiálně potvrzené je představení Xperie Play. Herní mobil, který vychází z oblíbené konzole PSP tedy konečně přichází. Těšit se můžete na velký displej, Android 2.3 či speciální herní klávesy známé právě z výše zmíněné konzole.

Přečtěte si souhrný článek o Xperii Play

Sony Ericsson Xperia Play

Odhalena bude také Xperia Neo, dříve známá pod jménem Hallon. Dle designu půjde o nástupce oblíbeného modelu Vivaz. Letos však už bude použit operační systém Android ve verzi 2.3. Potěší velký 4 palcový displej či přítomnost HDMI konektoru na horní hraně.

Přečtěte si souhrný článek o Xperii Neo

O dalších modelech se prozatím mlčí. Očekáváme ale ještě minimálně jeden telefon s operačním Androidem, neboť po internetu kolovaly tajné snímky údajného nástupce modelu X10 Mini. Není také jasné, zda za vlajkovou loď Sony Ericsson považuje model Arc, nebo nám ukáže ještě něco lepšího. Otazník visí nad zařízeními s Windows Phone 7. My se přikláníme k faktu, že Sony Ericsson zatím vyčká. Jasná odpověď není ani na otázku, zda budou představeny i nějaké telefony bez operačního systému a dotykového displeje. Jednoznačně by ale výrobci takové modely prospěly.

Budeme u toho

Mobile World Congress 2011 v Barceloně začíná v pondělí 14. února. Ovšem velké věci se odehrají již v předvečer, tedy v neděli. Naše redakce bude přímo na místě a budeme vám zprostředkovávat nejaktuálnější informace a dojmy z nových zařízení, které za několik měsíců doputují na pulty obchodů. Sledujte tak mobilenet.cz a neunikne vám jediná barcelonská novinka.

Diskuze ke článku
masařka poletavá
To je tutovka.
mike
Ja osobne vidim situaci takhle...
nejvic pozornosti na sebe strhne (a vlastne uz ted strhava)Sony Ericsson a LG.
Kazdej je zvedavej na stanek Sony Ericssonu co letos nabidne a jak bude vypadas Xperia Play nazivo :)
A LG samozrejme svoje dvoujadro.
Jinak si myslim ze samsung lg atd. pekna nuda....
mike
posledni veta z predesleho prispevku ma byt : Jinak si myslim ze samsung htc motorola atd pekna nuda
macko
Já nevím. Lg ještě pořád na mně neudělal dobrý dojem. měl jsem 3 LG telefony, a všechny tři jsem pořád nosil do servisu. Teď mám samsung již rok a žádný problém s ním nemám. Možná je to jenom náhoda, ale já LG už nevěřím. Tak jestli 2 největší novinky budou sony ericsson play a LG, pak jednoznačně vyhraje sony ericsson

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze