Nokia oznámí velké změny: končí MeeGo?

1

Nokia prochází turbulentním obdobím a v posledních dnech poměrně pravidelně plní stránky tištěných i elektronických magazínů. Jaká bude budoucnost Nokie pod vedením CEO Stephena Elopa?

Nokia logo

Zatímco Nokia pomalu začala prodávat všechny své nové smartphony na novém Symbianu3 - Nokii N8, C7, E7 a C6-01 a vydala pro ně první z řady updatů. Ve strukturách Nokie to ale mezitím vře. Nedávno do médií unikl velmi otevřený dopis nového CEO Nokia Stephena Elopa zaměstnancům, kde otevřeně přiznává, že ani po 3 letech nemá Nokia konkurenceschopný produkt iPhonu, zaspala vývoj nového druhu dotykových smartphonů a otevřeně přiznává rovněž porážku od Androidu, jakožto nově nejrozšířenějšího operačního systému. Vyzývá k nutným a zásadním změnám, které musí přijít co nejrychleji. Dopis měl být apelem na zaměstnance a jak to vypadá, i předzvěstí velkých změn.

TIP: přečtěte si recenzi Nokie N8

Nokie N8, E7, C7 a C6-01 - současné vlajkové lodě výrobce se Symbianem

Již zítra plánuje Nokia v Londýně klíčové oznámení ohledně některých strategických kroků. Oficiální tisková konference, které se budeme účastnit, se poté bude konat i v neděli 13.2. v Barceloně. Co se chystá?

Stephen Elop: nový CEO Nokie, který působil v Microsoftu

Do médií pronikají informace z mnoha zdrojů, že Nokia zastavila vývoj prvního MeeGo telefonu a potažmo celého operačního systému jako takového. Ten se přitom měl stát hlavní zbraní proti iPhonu a Androidu a Nokia jej plánovala implementovat do svých nejdražších a vlajkových modelů. Spekuluje se rovněž o významné spolupráci s Microsoftem. Dočkáme se Nokií se systémem Windows Phone 7? Co se stane s již dlouho okopávaným Symbianem, který svou filozofií a koncepcí zaostává za konkurencí? Jaké budou další kroky Nokie k znovuzískání konkurenceschopnosti v high-end marketu a pokusu zpětně obsadit americký trh?

To vše bychom se měli dozvědět zítra, případně v neděli. Nokia prozatím logicky odmítla jakékoliv komentáře a na oficiální vyjádření si tedy budeme muset počkat.

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
co k tomu dodat ? vzpomene si ještě někdo na mnou v minulosti x-krát uváděné příspěvky s nadpisem "Quo vadis Nokia?" Cože jsem tam psal ? že např. totálně zaspala nástup dotykáčů atd. atd. ???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze