Sony Ericsson Xperia Neo: tajný Hallon se potvrzuje

11

Novinky kolem Sony Ericssonu se začínají množit. Nedávno se potvrdily informace o novém Playstation Phonu, poté se objevily fotografie modelu X12 a nyní se na svět dostaly fotografie tajného Sony Ericssonu s kódovým označením Hallon. Ten by měl být další Xperií a výbava tomu odpovídá. AKTUALIZOVÁNO

Ve fotoalbu služby Picasa se objevilo několik fotografií nového Sony Ericssonu Hallon. Hned jako první se spekulovalo o původu fotografií. Předpokládalo se, že jsou pořízené telefonem s kódovým označením LT15, Sony Ericssonem X12 Anzu, který by měl být jedním z nejvybavenějších smartphonů od švédsko-japonského výrobce a zároveň nástupcem úspěšné Xperie X10. Ten by měl být vybaven fotoaparátem s rozlišením 12 Mpx, ale fotografie jsou v rozlišení 8 Mpx. Buď tedy nebyly foceny v plném rozlišení nebo jsou pořízeny jiným zařízením. Každopádně důležitější je samotný obsah fotografií.

TIP! Přečtěte si o tajném Sony Ericsson X12 Anzu

Na fotografiích je zachycen tajný Sony Ericsson s kódovým označením MT15 a s přídomkem Hallon. Vzhledem by mohl připomínat model Vivaz, mnohem více však nedávno potvrzený Playstation Phone. Rozdíly jsou však jasně patrné a tak je jasné, že se skutečně jedná o zatím neznámý model.

Tajný Sony Ericsson Hallon by měl být vybaven novým operačním systémem Android 2.3 Gingerbread a na jeho těle si dále můžeme všimnout microUSB konektoru, 3,5 mm konektor jack a přímo obří čočky fotoaparátu nad displejem.

TIP! Přečtěte si o tajném Playstation Phonu Sony Ericsson Xperia Play

S blížícím se mobilním kongresem v Barceloně se nám postupně odkrývají karty Sony Ericssonu. Představit by se tam mohly Playstation Phone alias Xperia Play, Sony Ericsson X12 Anzu, Sony Ericsson Hallon a možná také první zástupci s operačním systémem Windows Phone 7 - modely Xperia X7 a X7 mini.

TIP! Přečtěte si o nových modelech Xperia X7 a X7 mini

Aktualizace 21.1.2010

Server Mobile-review přinesl nové informace o chystané novince a hlavně několik nových fotografií. Z nich je jasně vidět, že design telefonu je pokračovatelem řady Vivaz. Prohnutá záda představují designový směr Sony Ericssonu inspirovaný křivkami lidského těla a nalezneme na nich nejen čočku fotoaparátu s přisvětlovací LED, ale také druhý mikrofon, který nalezne uplatnění hlavně při natáčení videa, které bude pravděpodobně v HD kvalitě. Nachází se zde také hlavní reproduktor.



Přední straně dominuje dotykový displej s úhlopříčkou 4" a s rozlišením 480×854 pixelů. Nad displejem pak nalezneme rovnou pět dalších prvků. Jedná se o reproduktor, senzor přiblížení, senzor světla, čočku fotoaparátu a zatím neznámý senzor, který právě fotoaparátu sekunduje. Pod displejem se nachází trojice klasických ovládacích kláves, jak je známe ze Sony Ericssonů - Zpět, Domů a Menu.

Levá a dolní strana jsou kompletně prázdné, veškeré ovládací prvky se nacházejí na pravé straně a konektory na horní. Pravá strana obsahuje spoušť fotoaparátu, tlačítko pro ovládání hlasitosti a tlačítko pro zamykání/vypínání telefonu. Zajímavostí je stavová dioda na pravé straně, která signalizuje nabití/vybití přístroje či hovor. Na horní hraně na nás čeká skupina konektorů - Micro USB, 3,5mm jack konektor a pravděpodobně HDMI konektor, v některé ze svých menších verzí.


Sony Ericsson Vivaz 2, případně MT15 nebo Xperia xxx přijde pravděpodobně s procesorem Qualcomm MSM7630, který využívá například HTC Desire Z. Ten se umí přetaktovat až na 1 GHz, běží však standardně na 800 MHz. Tento čipset přináší také grafický procesor Adreno 205 a zvládne přehrávat video v rozlišení HD 720p. Procesoru bude pomáhat 512 MB paměti RAM, vnitřní paměť činí rovných 300 MB. Paměťová karta tak bude nejspíš nutností.



Zde si můžeme všimnout porovnání LCD displeje Sony Ericssonu Vivaz 2 a Samsungu Galaxy S s jeho SuperAMOLED

Uvnitř nového Sony Ericssonu nalezneme operační systém Android 2.3 Gingerbread, Symbian je již definitivně zažehnán. Sony Ericsson přidal vlastní uživatelské rozhraní s 3D efekty a nechybí ani oblíbená aplikace Timescape, která integruje veškeré kontakty a sociální sítě. Na trh by měl nový Sony Ericsson přijít v 2.čtvrtletí 2011 za předpokládanou cenu cca 350 €.

Prozatím však ještě nebyl tento Sony Ericsson ani oficiálně představen a veškeré informace výše jsou neoficiální a mohou se ještě změnit. Rovněž není známé ani jméno připravovaného Sony Ericssonu. Velmi pravděpodobně bude spadat do série Xperia (jejíž označení nese i na zádech), ale přesné jméno prozatím neznáme.

Aktualizace 4.2.2011

Jména se nám opět střídají jak na běžícím pásu a tajný Sony Ericsson s kódovým označením H15i, který již dostal jména Hallon nebo Vivaz 2, se snad dočkal svého konečného jména. Poslední informace hovoří o Sony Ericssonu Xperia Neo.

Veškeré informace, které jsme psali výše, se zdají pravdivé. Doplnit můžeme, že fotoaparát dostal rozlišení 8 Mpx. Kompletní oficiální informace zjistíme na MWC v Barceloně, který se koná v již za necelé dva týdny. A team mobilenet.cz u toho nebude chybět.

Aktualizace 7.2.2011

Dnešní aktualizace se týká především nových fotografií ještě nepředstaveného Sony Ericssonu Xperia Neo. Fotografie jsou ve velmi dobré kvalitě a Xperia Neo je na nich velmi hezky vidět. Zároveň si můžeme všimnout, že design je skutečně téměř totožný s modelem Sony Ericsson Vivaz. Jelikož se však na palubě Xperie Neo nachází operační systém Android ve verzi 2.3 Gingerbread, výrobc jej zařadil do řady Xperia. Jak se Vám líbí nový Sony Ericsson?



Aktualizace 10.2.2011

Další novinky kolem připravovaného Sony Ericssonu Xperia Neo pronikly na svět pouhé 3 dny před jeho pravděpodobným oficiálním uvedením na MWC v Barceloně. Nyní se však jedná přímo o video, které zachycuje nejen samotný Sony Ericsson Xperia Neo a jeho prostředí Androidu 2.3 Gingerbread, ale také video natočené právě tímto novým smartphonem z japonsko-švédské produkce.

Další dvě videa jsou natočena pomocí Sony Ericssonu Xperia Neo v rozlišení HD 720p.

Zdroje: mobile-review.com, gsmarena.com, phonearena.com, mobile-review.com, engadget.com, techradar.com, myandroidlife4ever.blogspot.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
daemon
Tak to by byl kousek pro mě. Snad to SE zase jako obvykle něčím nepos*** :)
Cejpatka
To si piš, že to po..... Minimálně tím, že představí s velkou slávou 1 prototyp a pár fotek a na další vánoce to stále ještě nebude dostupné na trhu.
Kalo
škoda jenom, že tam cpou toho úděsnýho Androida :( Lepší by byly WM7.
shaak
ty lamo rvi si tam wm7 a zachvílu stím budeš jak Apple
Ale dobře instaluj si Zune kvůli pár fotkám, zahoď všechny paměťovky kvůli wm7 a pořizuj si microsoft ID


jinak du do něj jak se objeví na trhu jen doufám že bude verze pro s qwerty klávesnicí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze