Tajná Nokia X7: další fotografie

Před pár hodinami se na internetu objevily špionážní fotografie a živé video, prezentující tajný, Symbianový smartphone od Nokie s neznámým označením. Spekuluje se o označení X7-00.

Záhadná Nokia, které budeme říkat X7-00, dokud nebude známo jiné označení, nabídne poměrně futuristický design, u kterého se rozhodně nedá mluvit o hladkých, zaoblených hranách. Celé tělo je tvořeno kombinací hliníku a plastu. Displej smartphonu s operačním systémem Symbian 3 je údajně "postaven" na technologii AMOLED, a disponuje úhlopříčkou rovných 4 palců. Pod ním se nachází, podobně jako u Nokie N8, jediné hardwarové ovládací tlačítko. Fotoaparát nabídne rozlišení 8 megapixelů a dvojici LED diod pro přisvětlení. O autofocusu v uniklých informacích zatím není ani zmínka a je otázkou, jestli novinka nenabídne pouze full focus s technologií EDOF podobně, jako model C7. Telefon také údajně dostane do vínku hned čtveřici reproduktorů na každém rohu přístroje. Ještě dodáme, že pohotovostní displej disponuje například oproti Nokii N8 čtyřmi obrazovkami. Tolik ke známým parametrům. Nová Nokia byla zachycena na fotografiích a dokonce i na videu.

Uniklé fotografie překvapivě disponují obstojnou kvalitou

Fotografie poskytnou srovnání s Nokií E7

Zajímavost:

Všimněte si, že na pohotovostní obrazovce v druhé trojici fotografií je vidět logo českého Vodafonu a ve videu jsou také slyšet hlasy mluvící česky (v čase 0:52). Zahraniční weby v článcích o Nokii X7-00 uvádí jako zdroj české fórum Modryzub.cz. Z těchto informací tedy vyplývá, že Nokia X7, pokud tak bude její konečné prodejní označení opravdu znít, se poprvé objevila v ČR.

Aktualizováno 8.12.2010 - aktualizováno o nové fotografie

Článek aktualizován o čtvečici nových fotografií pocházejících z ruského serveru mobile-review.com. Údajná Nokia X7-00 se dostala do rukou známému redaktorovy Eladaru Murtazinovi, kterému se ale příliš nezamlouvá. Jedná se o verzi pro amerického operátora AT & T. Nové informace taky uvádí, že by se měl nový smartphone postavený na Symbianu 3 dostat nedjříve na evropský trh.

Aktualizováno 15.12011 - aktualizováno o nové fotografie

Nokia X7 byla zachycena znovu, tentokrát na renderech, ukazujících telefon ze všech stran. Potvrzuje se 8 Mpx fotoaparát s LED diodami a Symbian^3. Zaujme rozhodně netradiční design a také logo amerického operátora AT&T na přední straně. Bude model X7 představovat jeden z prvních pokusů Nokie o návrat na trh v USA? Tento cíl si ostatně Nokia na podzim vytyčila.

Nové rendery prozatím tajné Nokie X7

Nokia X7 by měla být představena příští měsíc na MWC v Barceloně, odkud přineseme více informací nejenom o tomto telefonu.

Zdroje: nokiasaga.com, engadget.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jirka
Snad ji Nokia nepohřbí tím, že bude stát 10 000... jinak je super!
daemon
Jsi hodně naivní, jestli si myslíš že bude levnější. Vzhledem k výbavě ji odhaduju tak na 12 000+.
Jirka
Jo? A kdo by si ji asi tak z mladých koupil, kdyby byla za 12 +?
JohnyAsbest
s 11 určitě se musí počítat. Je docela zajímavý, futuristický.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze