mobilecast #98: virtuální realita a FBI ve vašem telefonu

Po dvou dílech z Barcelony se zase vracíme zpět do studia a k živému vysílání. Rovněž témata budou klasičtější. Podíváme se zpětně na kauzu, které jsme nevěnovali díky MWC v mobilecastu pozornost – je to požadavek FBI pro přístup do nalezeného iPhonu. Probereme ale i další zajímavé novinky z minulého týdne a zaměříme se také na virtuální realitu.

mobilecast #98 – Virtuální realita a FBI ve vašem telefonu

Obsah podcastu

Podcast v audio formě

Diskuze ke článku
Luboš
Je zvláštní jak si Fapple myslí že sai může dělat co chce, a ještě mu za to všichni tleskají. Být FBI požádal by jsem stát aby zasáhl a pokud neuposlechne dal by jsem jim 1 MLD pokutu za den +úroky. Neříkám že nemá právo hájit zájmy svých zákazníků, ale pokud jde o trestný čin obzvláště teroristický útok, měl by mít povinnost, tyto údaje poskytnout. Jako výrobce má rozhodně přístup do svých telefonů a aby neměli lidé strach o ochranu svých dat,určitě má možnost jak se do dostat pouze do toho přístroje i pokud má přehrán software. A u virtuální reality, jsme se vrátili do pravěku, proč musím mít nějaké zařízení v ruce když už i Mrkvosoft má u svého Xboxu nejlepé vyřešený snímač pohybu, na trhu. Nebylo by zábavnější si zahrát Halo, God of War, The Witcher či Mass Effect skutečnými pohyby(gesty) a ne pořád držet nějaké stupidní ovladače? A proč by jsem měl mít na sobě přivázanou nějakou krabici s displayem když Hololens jsou prostě daleko v před. Baterie by tam mohli být Li-pol.
tom
čo bude robiť FBI keby chceli odomknuť iPhone 6 to si snad robite srandu stačilo by priložiť prst utočnika či ten iPhone funguje tak že meria aj teplotu a ked je človek mrtvy tak iphone neodomknu ?
tom
neštudujem IT ale jadrovu fyziku ale všetko sa da obijsť stačilo by rozobrať iPhone6 vymeniť čip čo šifruje a potom by sa doslali kam chcu v iPhone
John Doe
Mám off topic dotaz pro redakci - zvažujete nějakou možnost registrace bez nutnosti vlastnit Google nebo Facebook account? Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze