Google zahajuje pilotní provoz handsfree mobilních plateb

6

Mobilní platby zažívají svůj boom a to hlavně ve Spojených státech, kde se stále platilo pomocí magnetických pásků na platební kartě. Nyní Google rozjíždí pilotní provoz takzvaných handsfree mobilních plateb, díky kterým nemusíte sahat ani pro telefon. Stačí, když u pokladny zmíníte, že platíte s Googlem.

Mobilní handsfree platby nejsou žádným tajemstvím. Google se o nich zmínil na loňské konferenci I/O. A jak to tedy funguje? Po instalaci aplikace k handsfree platbám na iOS nebo Android přidáte do aplikace svoji fotografii pro identifikaci a také číslo vaší platební karty. To je vše. Stačí přijít do jednoho z vybraných obchodů a u pokladny zmínit, že budete platit pomocí handsfree aplikace ve svém telefonu. Aplikace využívá ke spojení Bluetooth a Wi-Fi a předává tak pokladně informaci o platbě. Pokladní už pouze zkontroluje informace a fotografii a tím celá platba končí.

TIP: Apple App Store stále vydělává mnohem více než Google Play

Prozatím je tato funkce dostupná pouze na některých místech v San Franciscu a také jí podporuje jen pár obchodníků v čele s McDonalds. Celý systém handsfree plateb funguje se systémem Android 4.2 a vyšším nebo s iPhonem 4S a novějšími.

Zdroje: youtube.com, engadget.com, googlecommerce.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Franta
Zaplatit bezkontaktně kartou, kterou vytáhnu z peněženky raz dva... nebo vytáhnout z kapsy mobil, odemknout ho, zapnout wifi a bluetooth, počkat na spárování a potom říct, že platím Googlem? Sami posuďte, co je jednodušší. Ale jo jasně, realita se dá vždy dobře pokroutit, obzvláště v marketingovém videu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze