Microsoft Surface Pro 5 prý dostane procesory Kaby Lake

2

Intel v těchto dnech oznámil, že se v letošním roce dočkáme nových procesorů, které jsou označovány také jako Kaby Lake. S tím se samozřejmě objevují spekulace, zda Microsoft nečeká s vydáním nového Surface Pro 5 právě na nové procesory, které by měly být silnější a také přidat nativní podporu USB-C v kombinaci s navýšením výkonu grafických operací pro 4K videa.

Procesory Kaby Lake jako náhrada stávajících Intel Skylake původně vzniknout neměly. Skylaky měl následovat již 10nm Cannonlake, který ale v minulém roce Intel posunul až do druhé poloviny roku 2017 a na jeho místo dosadil ještě 14nm čipsety Kaby Lake, které zpoždění vyplní. Objevit se má také Apollo Lake, jenž má sloužit především pro základní notebooky a zařízení typu 2v1.

Intel Core, Intel Apollo

TIP: Microsoft představil Surface Pro 4: větší výkon a spousta vylepšení

Kaby Lake má být samozřejmě výkonnější, než je tomu u generace Skylake a také přinese lepší grafický výkon pro přehrávání 4K videí. Novinkou bude také nativní podpora USB-C portu, kterou Skylake řešil doplňkem třetí strany.

Microsoft Surface Pro 4
Microsoft Surface Pro 4

Informace o Kaby lake od Intelu se ale nestačila ještě ani ohřát a už se spekuluje, jaký výrobce přijde s těmito procesory jako první. Na přetřes se dostal Microsoft, který na něj údajně čeká se svým Surface Pro 5 se 4K displejem, lepším a citlivějším povrchem pro digitální pero, USB-C portem a vyšší kapacitou baterie, než má jeho předchůdce Surface Pro 4. Cena by měla začínat na 799 dolarech, což by bylo asi 23 tisíc korun s DPH. K nám se ale oficiálně pravděpodobně vůbec nedostane a spoléhat tak budeme muset na separátní objednávky přímo u českého zastoupení Microsoftu.

Zdroje: phonearena.com, mobipicker.com

Diskuze ke článku
Derp
4K displej ... takže se těch 9 hodin provozu opět nedočkáme. Panosi vzpamatuj se, dokud je čas. Na displej si v diskuzích na windowscentral nikdo nestěžuje, ale za tu výdrž + ovladače by většina nakopala MS do ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze