Microsoft představil Surface Pro 4: větší výkon a spousta vylepšení

19

Microsoft dnes na tiskové konferenci představil mnoho novinek a jednou z nich je i nový Surface Pro 4, tedy tablet s výkonem notebooku. Při představování se nezdráhal novinku chválit a rozhodně ne bezdůvodně. Nový Surface Pro 4 obsahuje nové procesory Intel, má tenčí tělo a také vylepšenou klávesnici.

Nástupce Surface Pro 3 se očekával a Microsoft v tomto ohledu rozhodně nezklamal. Surface Pro 4 by měl být o 30 % výkonnější než jeho předchůdce, ale co Microsoft především vyzdvihl je jeho výkonnost oproti MacBooku Air, kde by měl být nový Surface dokonce výkonnější o 50 %.

Microsoft event 2015

Co tento výkon zajišťuje je dopředu jasné. Je to nejnovější 6. generace procesorů Intel, tedy Skylake, a také hybridní technologie chlazení. Za to určitě Microsoft zaslouží chválu, ale rozhodně u toho nekončí. Operační paměť můžete tradičně volit, ale tentokrát až do 16 GB. Vnitřní úložiště může vyšplhat až na 1 TB. Tyto novinky se vměstnaly do tenčího těla, které má tloušťku 8,4 mm.

TIP: Microsoft představil Lumie 950 a 950 XL: nová éra začíná

Microsoft event 2015

Velkou část představování Surface 4 věnoval Microsoft displeji, který má nyní větší úhlopříčku a to 12,3 palce a výslednou jemnost 267 ppi. Navíc je kryt i odolným sklem Gorilla Glass 4. generace. K displeji také neodmyslitelně patří i Microsoft Pen, které nově detekuje až 1 024 úrovní tlaku a je možné jej prakticky přichytit k tabletu pomocí magnetu. Vynechat nesmíme ani fotoaparát, který má nyní osm megapixelů oproti předchozím pěti.

Microsoft event 2015

Neodmyslitelná je i klávesnice, která má nově oddělené klávesy. Ani touchpad nezůstal beze změn a je o 14 % větší oproti klávesnici u Surface Pro 3. Oboje příslušenství, tedy jak klávesnice, tak Surface Pen dostaly také čtveřici nových barevných provedení a je možno jej zakoupit v černé, zlaté, stříbrné, červené a tmavě modré barvě. K dispozici bude i dok, který rozšíří konektorovou výbavu o čtyři USB 3.0, dva 4K DisplayPorty a LAN konektor.

Microsoft event 2015

Předobjednávky startují zítřejším dnem a tablet bude dostupný od 26. října za začínající cenu 899 dolarů, tedy v přepočtu přibližně za 22 000 Kč bez DPH. Microsoft Surface Pro 4 se ale na našem trhu zřejmě opět neobjeví a nakupovat budeme muset v zahraničí.

Technické parametry Microsoft Surface Pro 4 Intel Core i7/16GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce292,1 × 201,4 × 8,5 mm, 786 g, konstrukce: s odnímatelným displejem, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,3" (2 736 × 1 824 px)
ChipsetIntel Core i7 6650U, CPU: 2×2,2 GHz, GPU: Intel Iris Graphics 540
PaměťRAM: 16 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: microSD
Konektory1× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: Mini DisplayPort, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor38 Wh, udávaná výdrž: 9 hodin
Dostupnostlistopad 2015, 66 000 Kč

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
WTF
Prečo by sa malo nakupovať v zahraniči ? Stači zavolať do CZ/SK Microsoft store a dovezu vam ho domov (poštovne zadara) bez toho, aby ste vytiahli pätu z domu...
Ondřej
Zde bych ocitoval "Zvláštností této novinky je také fakt, že Surface Pro 4 není třeba nabíjet, baterie v něm integrovaná vydrží fungovat jeden rok", ale přesto se píše že vydrží 12 hodin, trošku malá nesrovnalost. :)
hribek25
Pozor, Surface nevydrží rok, ale pouze tužka :)
Xwert Is
Xwert Is
Celkom šikovná vec. By ma zaujímala cena za jednotlivé konfigurácie. Nuž na to si ešte počkám ale ako pracovný nástroj do kanclu a do terénu je to super.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze