Microsoft představil skládací novinky a Tim Cook zuří

mNews
Microsoft představil skládací novinky a Tim Cook zuří
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Během své konference Microsoft ukázal řadu nových zařízení, mezi nimi i skládací telefon Surface Duo 2
  • IKEA umí bezdrátově nabíjet i přes stůl a Tim Cook se rozzuřil kvůli únikům informací
  • mNews vybírá ty nejzajímavější zprávy z uplynulého týdne

Zatímco se všichni těší na nové iPhony, novinky pro nás má i Microsoft, Motorola nebo dokonce IKEA. Tak vítejte u mNews.

Microsoft představil skládací novinky a Tim Cook zuří – mNews

Microsoft představil Surface Duo 2

Zatímco minulý týden jsme tu měli Apple, tentokrát pozornost uzmul Microsoft. Vedle notebooku Laptop Studio a tabletu Surface Pro 8 ukázal i druhou generaci Surface Duo. Tedy skládacího mobilního zařízení s Androidem. Po rozevření na vás čekají dva 5,8" displeje s 90 Hz a mezi nimi se nachází pant s mezerou. Displeje jsou však uprostřed zakřivené a díky tomu vidíte notifikace, i když je zařízení zavřené, protože jinak tu žádný venkovní displej není. Značného vylepšení se dočkal foťák, který výrazně vystupuje nad povrch a skrývá 3 snímače, každý s 12 megapixely. Procesorem je tentokrát Snapdragon 888, takže je výkonu dostatek, nechybí podpora 5G, Microsoft neopomněl ani NFC nebo bezdrátové nabíjení.

Motorola G60 jde do prodeje

Pokud vás naopak zajímají telefony, které si u nás můžete koupit, tak zbystřete u Motoroly G60. Zaujme slušným poměrem ceny a výkonu. Za 6 tisíc korun získáte velký 6,8" IPS Full HD+ displej se 120 Hz, 128GB úložiště, 6 GB RAM a Snapdragon 732G. Na zadní straně pak čeká dokonce 108Mpx fotoaparát od Samsungu a 8Mpx ultraširokoúhlý snímač. Potěší také baterie o velmi slušné kapacitě 6 000 mAh.

IKEA nabíjí přes stůl

Bezdrátové nabíječky jsou vážně praktické a dost možná nějakou na svém stole máte právě teď i vy. Problém je, že každá nemusí vypadat zrovna hezky, navíc k ní vede kabel. To chce IKEA změnit, protože představila nabíječku, kterou přiděláte na desku stolu zespodu. Stůl může být ze dřeva či plastu a mít tloušťku mezi 8 a 22 milimetry. Nabíjecí výkon činí 5 W. Prodávat se začne v říjnu za 999 Kč.

Apple hrozí kvůli únikům v uniklém dopisu

A na závěr si dejme jeden bizár. Applu unikl interní email kárající zaměstnance, kteří se podílí na únicích. Napsal ho přímo Tim Cook a vyjádřil v něm rozčilení nad tím, že se důvěrné informace o produktech dostávají na veřejnost dříve než při představení. A zatímco my jsme si už na podobné praktiky zvykli a zdá se, že je výrobci tolerují, Apple se naopak snaží dopátrat viníky a z firmy je jednoduše vyhodit.

Překvapení je sice hezká věc, ale ze svého pohledu jsem za úniky informací rád. Člověk aspoň ví, na co se připravit. A jak to máte vy?


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze