IKEA má bezdrátovou nabíječku, která se montuje pod stůl

IKEA má bezdrátovou nabíječku, která se montuje pod stůl
Fotografie: IKEA
  • Stůl nesmí být kovový
  • Musí se vejít do tloušťky desky 8 až 22,2 mm
  • Nabíječka má výkon 5 W

Švédský výrobce nábytku IKEA je známý tím, že má rád moderní technologie. Na trhu tak můžeme najít jeho reproduktory, čističky vzduchu a také se věnuje bezdrátovému nabíjení mobilních telefonů.

To vyžaduje nějakou nabíjecí podložku, která na stole nebo na jiném místě nemusí vždy vypadat esteticky, protože nemá to správné barevné ladění a navíc k němu musí vést kabel. Oba problémy řeší nabíječka Sjömärke, která se nedává na stůl, ale pod něj. Jsou zde ale fyzikální omezení dané technologií – stolek může být ze dřeva či z plastu, aby mohly elektromagnetické vlny procházet skrz, a tloušťka jeho desky se musí vejít do intervalu 8 až 22,2 milimetru.

IKEA Sjömärke

Nabíječku pod stůl přilepíte případně přišroubujete a dvoumetrovým kabelem připojíte k síťovému zdroji. Správné místo pro nabíjení telefonu si na stole můžete poznačit samolepkou ve tvaru písmene X. Sjömärke podporuje standard Qi 1.2.4 a nabíjí výkonem 5 W. Na americkém trhu stojí 40 dolarů, v prodeji bude i v našich obchodních domech v Česku, a to od 1. října za cenu 999 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze