Microsoft láká na praktické využijí dvou displejů Surface Duo 2

Microsoft láká na praktické využijí dvou displejů Surface Duo 2
Fotografie: Microsoft
  • Microsoft ukazuje, jak lze v praxi využít dva displeje
  • Zajímavé jsou například možnosti práce s virtuální klávesnicí
  • Pokud dva displeje podporuje aplikace, pak lze dosáhnout větší efektivity při provádění nejrůznějších činností

Zatímco svět obdivuje různorodé kreace vytvořené pomocí skládacích displejů, Microsoft se o návrat do světa mobilů snaží pomocí netradičního řešení jeho Surface Duo 2. Má dva fyzicky oddělené displeje, které však dokážou navzájem spolupracovat. Pokud vás přístroj zaujal, pak si jistě kladete otázku, nakolik je taková schopnost jen samoúčelná „frajeřinka“, nebo naopak praktická věc, která dokáže zvýšit vaši produktivitu. Microsoft samozřejmě hlasuje pro druhou možnost a jako důkaz přidává dvojici propagačních videí.

První z nich ukazuje například způsoby práce s klávesnicí v otevřeném a uzavřeném stavu, stejně tak při horizontálním i vertikálním držení přístroje. Snadno tak můžete využít způsob, při němž zapojíte oba palce a také je možné si velikost virtuální klávesnice upravit podle svých potřeb. Další záběry poodhalují fungování tzv. „glance bar“ na boku přístroje, který diskrétně upozorňuje na notifikace. Závěr pak ukazuje schopnosti fotoaparátů. Jeden z displejů slouží jako hledáček, na druhém pak můžete mít galerii pořízených snímků nebo nástroje pro editaci.

Druhé video ukazuje typický den uživatele, kterému jeho Surface Duo 2 dokáže usnadnit některé činnosti mnohem lépe než běžný smartphone. Kupříkladu u přehledu zpráv můžete mít na jedné části titulky, na druhé pak obsah článku. Podobným způsobem je upravený i kalendář Outlook, který velice dobře spolupracuje s emailovým klientem. Další části se pak ukazují podobné výhody při zacházení s multimédii a nechybí ani ukázky práce s perem.

Microsoft Surface Duo 2

Rozměry145,2 × 92,1 × 11 mm, 284 g
DisplejAMOLED, 5,8" (1 344 × 1 893 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 512 GB / 256 GB / 128 GB
Akumulátor4 340 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze