Co spojuje telefony Pixel a skládačku Surface Duo? V ČR hned tak (oficiálně) nebudou

1
Co spojuje telefony Pixel a skládačku Surface Duo? V ČR hned tak (oficiálně) nebudou
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Důvody pro neuvedení zařízení na český trh uvedl produktový manažer Microsoftu
  • Surface Duo 2 je momentálně dostupné například v Německu

Telefony Pixel jsou dlouhodobě považovány za jedny z nejlepších fotomobilů na trhu, v posledních letech navíc Google zainvestoval do vývoje proprietárního procesoru Tensor a Pixely se mu dokonce povedlo odlišit i po vizuální stránce od záplavy konkurence. V případě skládacího Surface Duo pak stojí za pozornost především unikátnost konstrukčního řešení, které v současnosti nemá obdoby. I když toto zařízení nedisponuje populárním ohebným displejem, nabízí několik zajímavých výhod.

Právě druhý zmíněný smartphone byl i předmětem diskuze během oficiální české události na počest desetiletého výročí produktů Surface. Produktový manažer Microsoftu, Tomáš Koška, konkrétně uvedl, že se k nám Surface Duo jen tak nepodívá, na rozdíl od Pixelů evidentně ani formou přeprodeje s přirážkou.

Hlavním důvodem jsou podle něj náklady spojené s uvedením skládacího smartphonu na český trh, které jsou podle propočtů Microsoftu zkrátka příliš vysoké na to, aby je vykompenzovaly (predikované) prodeje. Pokud byste však po Surface Duo přeci jen velmi toužili, můžete navštívit sousední Německo, kde tento krásný kus hardwaru dostupný je, viz stránky výrobce microsoft.com/de.

Microsoft Surface Duo 2

Rozměry145,2 × 92,1 × 11 mm, 284 g
DisplejAMOLED, 5,8" (1 344 × 1 893 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 512 GB / 256 GB / 128 GB
Akumulátor4 340 mAh