Microsoft 5. dubna představí budoucnost hybridní práce

Microsoft 5. dubna představí budoucnost hybridní práce
Fotografie: Microsoft
  • Microsoft chystá tiskovou konferenci
  • Představí na ní budoucnost hybridní práce
  • Bude se jednat o kombinaci funkcí Windows a služeb

Jedním z nejvýraznějších projevů pandemie koronaviru byla vedle samotné nemoci také nutnost pro spoustu lid změnit své pracovní návyky. Zatímco tzv. „home office“ byl dříve spíše jen výstřelkem nebo benefitem pro úzkou skupinu profesí, ze dne na den se stal nutností pro daleko širší masy. A lze čekat, že po odeznění pandemie se ne úplně vše vrátí do starých kolejí. Jen důvody se změní: minimalizace nákladů, snaha přilákat odborníky ze vzdálenějších oblastí i zemí, vysoké ceny paliv či populární snižování uhlíkové stopy.

Pro Microsoft je to tak velké téma, že na 5. dubna naplánoval tiskovou konferenci s Panosem Panayem v hlavní roli, kde bude hlavním tématem „Budoucnost hybridního stylu práce, kterou pohání systém Windows“.

Co si pod tím lze představit? Vedle nových funkcí Windows půjde zřejmě i o navázané služby. To zahrnuje předplatné Windows 365 pro cloudové počítače s přístupem přes webový prohlížeč, zavedení frameworku Fluid pro aplikace Microsoft Office (nyní pod novým názvem Loop) a také novou vizi budoucnosti schůzek s Microsoft Teams.

Hybrid Work
Těžko podle jednoho obrázku říct, jestli jde jen o představivost grafika, nebo Microsoft chystá něco velkého.

Poněkud jasnější představu si lze udělat z blogu Saya Nadelly na linkedin.com, ve kterém řeší paradox hybridní práce ve své firmě. Píše, že „hybridní práce představuje největší posun ve způsobu práce v naší generaci. A bude vyžadovat nový provozní model, který bude zahrnovat lidi, místa a procesy.“ Doprovodná videa a obrázky zahrnují například aplikace od Microsoftu, jako jsou zmiňované Teams, tak i obrázky z virtuální reality, která svým stylem připomíná návrhy Metaverse.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze