Měli jste rádi produkty Fitbit? Smůla, Google značku stahuje nejen z ČR

2
Měli jste rádi produkty Fitbit? Smůla, Google značku stahuje nejen z ČR
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Fitbit zmizí celkově z 11 trhů v Evropě
  • Obdobný osud potkal také trhy v jižní Africe
  • Končí rovněž služba Fitbit Premium

V tichosti se z českého trhu vytrácí další výrobce spotřební elektroniky, konkrétně Fitbit, který na českém trhu prodával primárně chytré náramky a chytré hodinky. Současně provozoval také placenou službu Fitbit Premium, která zprostředkovávala podrobnější analýzy zvládání stresu i prohloubené údaje o vašem spánku, nechyběly ani obsáhlejší personalizace denních aktivit.

Jak uvedl Google přímo na svých oficiálních stránkách podpory, se vším je konec. Česká republika bohužel patří na seznam 11 zemí z Evropy, kde má Fitbit utrum. Kromě nás potkal stejný osud rovněž Estonsko, Chorvatsko, Lucembursko, Lotyšsko, Litvu, Maďarsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko a Slovensko. Nejde však jen o záležitost Evropy, děje se tak i v Asii a Africe, o čemž informuje androidauthority.com.

Jde o poměrně překvapivý krok, neboť Google, který značku Fitbit definitivně přebral v roce 2021, avizoval, že hodlá zpřístupnit služby sledování zdraví širšímu spektru uživatelů, s čímž měla značka Fitbit rozhodně pomoci. Dalším paradoxem je, že na mnoha jmenovaných trzích Google oficiálně nepůsobí, což znamená, že například nové hodinky Pixel Watch a Pixel Watch 2 si zákazníci běžně nemohou zakoupit.

Google naštěstí slibuje, že jde o zcela řízený odchod, což znamená, že současná zařízení budou podporována nejen v otázce záruky, ale také aktualizacemi softwaru. Jiná situace panuje kolem služby Fitbit Premium, která jednoduše skončila, a to již 24. října. Od daného data již nedochází k automatickému obnovování. V praxi to znamená, že služba bude fungovat do doby, než vaše fakturační období skončí, navrch vám Google dá 30 dní bezplatně navíc. Jakmile i ty uplynou, přepne se služba do bezplatné varianty.

Diskuze ke článku
Michal Jahodka
Michal Jahodka
Tak to je v háji. Vypadá to jako postupný zánik značky Fitbit . Nejdříve odstranily možnost připojit se k otevřeným skupinám fitbit, vymazány byly také výzvy a hry. Ty co mají fitbit versa 3 a sense taky přišly o možnost pouštění hudby offline a u on-line vymazali službu Deezer a Pandora který byly potom jediným způsobem, jak poslouchat hudbu. Je to škoda kam tu kdysi slavnou značku Google dovedl.

Zrovna dnes jsem si chválil, jak fitbit charge 4 skvěle poznal podle nízké hrv, že se mi blíží nemoc. Je mi moc líto že fitbit charge 4 bylo pro mě poslední zařízení od fitbitu.

V poslední době měl fitbit velký problémy s kvalitou výroby (fitbit charge 5, versa 3)

Co by jste doporučili po fitbit charge 4? (Mělo by to umět měřit noční hrv a mít GPS, NFC placení )
Michael Dobrík
Michael Dobrík
Aj. Někdo četl jen nadpis ohledně Premium. To nikde nemizí, jen je potřeba si ho zakoupit v aplikaci namísto webu. Viz "oficiální stránka podpory", na kterou sami odkazujeme.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze