Měníte chytré hodinky častěji než mobil? Google si myslí, že ano

1
Měníte chytré hodinky častěji než mobil? Google si myslí, že ano
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Mobily Pixel se chlubí dlouhou 7letou podporou
  • Oproti tomu hodinky Pixel Watch dostanou aktualizace jen 3 roky

Softwarová podpora je v dnešní době u zařízení velmi důležitá. Každý uživatel chce mít jistotu, že jeho přístroj bude několik let po zakoupení nejen dobře zabezpečený, ale také pravidelně aktualizovaný. Kromě toho mohou některé aktualizace přinést i nové funkce, což je vždy vítané.

Google Pixel 9 Pro

V tomto ohledu vyniká Google, který pro poslední dvě generace telefonů Pixel nabízí podporu v délce až 7 let. A to včetně kompletních aktualizací Androidu na novější verze. Tato podpora je univerzální, ať už jde o nejvyšší model Pixel 9 Pro XL, nebo o zástupce střední třídy, jako je Pixel 8a.

Poněkud zvláštní je však přístup Google k softwarové podpoře chytrých hodinek Pixel Watch. Zde je totiž podpora omezena na pouhé 3 roky, ať už jde o první, druhou nebo nejnovější třetí generaci. Google například uvádí, že podpora pro současné Pixel Watch 3 bude ukončena v říjnu 2027, jak informuje na svých oficiálních stránkách.

Nejnovější chytré hodinky Google Pixel Watch 3

Zdá se, že Google předpokládá, že chytré hodinky budou uživatelé měnit častěji než telefony. Je však důležité mít na paměti, že pokud si letos koupíte nový telefon Pixel a k němu hodinky Pixel Watch, jejich softwarová podpora nebude trvat stejně dlouho.