Fitbit žije. Nové hodinky Ace LTE cílí na děti se spoustou her

1
Fitbit žije. Nové hodinky Ace LTE cílí na děti se spoustou her
Fotografie: Fitbit
  • Hodinky jsou určeny dětem od 7 let
  • Umí telefonovat, zasílat zprávy a rovněž sdílet polohu s rodiči
  • Interaktivně odměňují veškerou pohybovou aktivitu dětí
  • K dispozici jsou zajímavé 3D hry, které se mají obměňovat

Značku Fitbit vlastní již nějaký ten měsíc Google a ačkoliv to vypadalo, že nový výrobek s tímto logem neuvidíme, vyvedl nás Google z omylu. Oficiálně představil novinku Ace LTE, což jsou chytré hodinky. Nemají však rozhodně ambice konkurovat současným top modelům. Míří totiž na děti od 7 let.

Fitbit Ace LTE

Nové hodinky mají motivovat děti k pohybu + různým aktivitám a současně jim zajistit bezpečný kontakt s rodinou a dopřát jim i tolik žádanou zábavu. Připravena je například sada interaktivních 3D her speciálně vytvořených pro Fitbit Ace LTE, které využívají zvuky, akcelerometr a haptickou odezvu. Nabídka her se má jednou za čas dokonce aktualizovat tak, aby hodinky malé uživatele nikdy nenudily.

Fitbit Ace LTE mají rychle a velice přesně rozpoznat jakoukoliv aktivitu, jako je například hra na schovávanou, skákání na posteli či tancování. Prostředí hodinek děti o všem informuje a odměňuje, když dosáhnou denních cílů. Hodinky využívají nový pohybový algoritmus pro děti vyvinutý týmem Google Research, který by měl lépe a přesněji měřit fyzickou aktivitu dětí během dne.


V hodinkách se dále nachází „eejies“, což je jakési virtuální stvoření, které má rovněž děti motivovat k pohybu. Čím více totiž děti tráví čas pohybem, tím je „eejies“ šťastnější a spokojenější. Děti mohou získávat také různé odměny, kterými si posléze mohou vylepšit svého „eejies“. Na úvod jsou Fitbit Ace LTE dodávány se šesti sběratelskými řemínky, přičemž po připojení k hodinkám se odemknou různé tapety, styly a doplňky, kterými lze upravit vzhled. Do budoucna Google plánuje vydávat další řemínky.

Hodinky jsou samozřejmě do značné míry spravovány rodičem. Ten sám nastaví kontakty, se kterými se děti mohou spojit, stejně jako ty, které mohou kontaktovat dítě s hodinkami. Kromě hovorů lze odesílat textové i hlasové zprávy a nechybí ani možnost sledování aktuální polohy. Nastavit je možné i tzv. Školní čas, tedy dobu, po kterou hodinky nemají nijak rozptylovat pozornost dítěte. Vše se spravuje skrze aplikaci Fitbit Ace pro Android či iOS. Důraz je kladen na soukromí a bezpečnost, což v praxi znamená, že údaje o poloze se archivují pouze 24 hodin a údaje o aktivitě děti viditelné na mobilu rodičů maximálně 35 dní.

Hodinky mají odolnost do 5 ATM, tudíž je nerozhází voda. Baterie s kapacitou 328 mAh vydrží až 16 hodin a opětovné dobití zabere 70 minut. V horizontu několika měsíců má přibýt podpora bezkontaktního placení tak, aby měly děti přístup ke svému kapesnému. Hmotnost hodinek dosahuje 28 gramů a v případě displeje se výrobce zmiňuje o vysokém rozlišení a sklíčku Gorilla Glass 3.

Dětské hodinky Fitbit Ace LTE se začnou prodávat 5. června v Google Store a na Amazonu v přepočtu za zhruba 6 tisíc korun. K funkčnosti hodinek je nezbytné připočítat ještě měsíční tarif v hodnotě 10 dolarů (230 Kč), díky němuž mají hodinky přístup k internetu. V současné době nepadla zmínka, že by se hodinky objevily například i na českém trhu.

Technické parametry Fitbit Ace LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce41 × 44,9 × 13,4 mm, 28 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
Displej?, ?" (? × ? px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: ?, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor328 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:10 hodin
Dostupnost, ?