Máme Android L: galerie screenshotů a srovnání s Androidem 4.4

Google vydal ROM se zbrusu novou verzí svého operačního systému Android L pro dvě vybraná zařízení – těmi jsou přístroje Nexus 5 a Nexus 7 2013. My jsme na telefon i tablet nový Android L nahráli a přinášíme vám první ochutnávku toho, jak vypadá kompletně přepracované prostředí s Material designem.

Google představil svůj Android L na Google I/O, společně s mnoha dalšími novinkami. Jedná se o dosud největší aktualizaci, alespoň tedy od doby, co byla vydána verze 4.0. Google představil více než 5 000 nových API, přidal mnoho nových funkcí ve všech částech systému. Nejviditelnější změnou, která bude uživatele zajímat nejvíce, je zcela nový Material design. Google vzhled Androidu od základu přepracoval, prostředí výrazně zjednodušil a prim nyní hrají jednoduché linky a obdélníky, v kontrastu s kterými Google používá kruhové prvky jakožto klíčové ovládací prvky. Vše doplňují vkusné a jednoduché animace, nové stínování, které má uživateli pomoci lépe pochopit, co je na dané obrazovce důležité, co lze stisknout a jaký prvek slouží k čemu. Pokud vás zajímá, co vše je v Androidu L nového, určitě nepřehlédněte náš podrobný článek.

Android logo

Nepřehlédněte

Fotogalerie screenshotů

Takto nový Android L vypadá. Testovací verze zatím obsahuje pouze nový design prostředí a několika málo aplikací, jako je například kalkulačka nebo kontakty. Většina aplikací včetně Gmailu má ale stále původní design a je vidět, že je vydání ještě daleko a Google na nové verzi usilovně pracuje.

Pro porovnání jsme připravili srovnání nové verze Androidu L na Google Nexus 5 vlevo a současné verze Androidu 4.4.4 na Google Nexus 4 vpravo.

Nový Android L vypadá výrazně lépe. Grafika je lehčí, uhlazenější a přehlednější a na důkazy mnohem příjemnějšího prostředí lze narazit na každém kroku. Ostatně je to vidět i ze screenshotů níže.

Nová je zamykací obrazovka s praktickými notifikacemi, zcela přepracována byla i notifikační lišta
Zcela novou podobu karet má multitasking, přepracována byla také telefonní aplikace a zvláštním malým okénkem v horní části obrazovky je řešen příchozí hovor.
Nová je kalkulačka i klávesnice, která nemá oddělené klávesy
Takto vypadá kontextová nabídka a nastavení

Již brzy se můžete těšit také na videopohled a další obsah ohledně Androidu L.

Android L
Diskuze ke článku
Standa
Zase až tak převratné mi to nepřipadá. Pár drobných grafických úprav.
Václav Nováček
Václav Nováček
První verze Androidu, která se mi graficky vůbec nelíbí. Do 4.4.x to byla paráda, tohle je podobný fail jako iOS 7.
Lukáš
Mi se to líbí už se nemohu dočkat až dorazí na LG G3
Damán Miklas
Damán Miklas
Mne sa všetko ľúbi ale tie tlačítka sú také až moc jednoduché.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze