Lumie byly fajn, vzdáleně je má připomenout připravovaná novinka HMD Skyline

Lumie byly fajn, vzdáleně je má připomenout připravovaná novinka HMD Skyline
Fotografie: HMD Global
  • Telefon by měl být k dispozici v mnoha pastelových barvách
  • Výkon obstará procesor Snapdragon 7 Gen 2

Telefony s logem Nokia zřejmě pomalu vymizí, minimálně ty chytré. Mateřská společnost HMD Global se totiž rozhodla, že bude telefony s dotykovým displejem vydávat pod svou značkou a první vlaštovky již byly představeny. Nyní se skrze sociální síť X dozvídáme o možném mobilu prozatím nazvaném Skyline. Pokud by se potvrdila podoba, nejednomu nadšenci do mobilních telefonů vyvstanou na mysl již takřka legendární Lumie od Nokie. Ostře řezané hrany a především pastelové barvy jsou jasným poznávacím znamením. Sluší se ale dodat, že průkopníkem tohoto designu byla ve skutečnosti již Nokia N9.

První dva obrázky možný model HMD Skyline, další dvě fotografie Nokia N9, poslední snímek Nokia Lumia 800

Dále se připravovaný model objevil v benchmarku Geekbench. Ten nám prozradil, že by novinka měla být osazena procesorem Snapdragon 7 Gen 2 s 8GB operační pamětí. V případě další výbavy se hovoří o AMOLED displeji se 120Hz obnovovací frekvencí či o zvýšené odolnosti IP67. Hlavní fotoaparát má mít 108 megapixelů a doplní jej objektivy s 8 a 2 megapixely. Baterie s kapacitou 4 900 mAh má podporovat svižné 33W nabíjení.

V tuto chvíli není znám termín představení modelu HMD Skyline (jméno prozatím není oficiální), byť se spekuluje o červenci, o ceně ale již nějaké informace jsou. Měla by se pohybovat kolem 460 eur, což je zhruba 11,5 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze