Bude slavit úspěch? HMD Atlas má nabídnout Snapdragon 4 Gen 2

3
Bude slavit úspěch? HMD Atlas má nabídnout Snapdragon 4 Gen 2
Fotografie: HMD Global
  • Telefon by mohl zaujmout větší baterií
  • IPS displej poskytne Full HD+ rozlišení a 120 Hz
  • Hlavní fotoaparát má 48 Mpx

HMD se postupně odstřihává od Nokie a chytré telefony hodlá vydávat pod vlastní značkou. Před několika týdny jsme se dočkali odhalení prvního trojlístku základních novinek a nyní prosakují informace o modelu Atlas. Jak informuje uživatel smashx_60 skrze sociální síť X, tentokrát půjde přeci jen o lépe vybavený přístroj.

Těšit se údajně můžeme na 6,64" IPS displej s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Výkon obstará obstojný Snapdragon 4 Gen 2 společně s 8GB operační pamětí. Zcela standardní pak bude 128GB úložiště. Velikost telefonu má být 163 × 75 × 8,75 mm a hmotnost se zastaví na 210 gramech.


V případě fotoaparátů se hovoří o hlavním snímači se 48 megapixely a ultraširokoúhlém objektiv, který má však mít pouze 5 megapixelů. V průstřelu již zmíněného displeje bude samozřejmě kamerka, tentokrát s 16 megapixely. Na boku bude samozřejmě čtečka otisků prstů a dostane se dokonce na 3,5mm jack i podporu paměťových karet, na což by někteří uživatelé dozajista mohli slyšet.

Dále by mohla zaujmout baterie s mírně nadprůměrnou kapacitou 5 500 mAh a podporou QuickCharge 4.0. Konkrétní nabíjecí výkon však zatím není známý. Cena chystaného modelu HMD Atlas se má pohybovat kolem 240 dolarů, což je v přepočtu zhruba 6,5 tisíc korun. Zda se s ním setkáme i na českém trhu, není v tuto chvíli jisté.