Konec záhady @evleaks: kdo stojí za úniky fotografií?

2

Na twitterovém účtu @evleaks se v minulosti v předstihu objevila řada dosud nepředstavených smartphonů. Až dosud se majitel účtu skrýval v anonymitě. Nyní se však rozhodl dobrovolně svou identitu odhalit, protože by bylo podle jeho slov jen otázkou času, než by jí někdo z technologických novinářů, kteří ho znají, prozradil.

Za účtem @evleaks, který s několika přestávkami funguje od začátku roku 2012 stojí americký technologický novinář Evan Blass, který se pohybuje v oboru už celou řadu let. V letech 2005 - 2008 pracoval pro server Engadget a v letech 2010 - 2012 pro server PocketNow. Bohužel postupující roztroušená skleróza, se kterou Blass bojuje 15 let, mu již znemožňuje pracovat na plný úvazek. Pro technologickou jednoduchost Twitteru, s jakou je přes něj možné oslovit široké publikum, si pro své další působení vybral tuto sociální síť.

Všechny své síly proto nyní napíná na twitterový účet @evleaks, kterému se za dobu své existence podařilo odhalit například kompletní specifikaci plánovaných Windows Phone 8, zveřejnil fotografii pořízenou iPhonem 4S (v té době označovaným jako iPhone 5), špionážní snímky Motoroly Moto X nebo první snímek LG Optimus G2.

Přestože zůstával v anonymitě více než rok, úplně neznámý autor @evleaks nebyl. Jeho identitu znala řada významných technologických redaktorů, kteří jí nezveřejnili na základě vzájemné dohody. Protože čím víc lidí něco ví, tím pravděpodobnější je, že to dřív nebo později někdo vynese na veřejnost, rozhodl se Blass vystoupit z anonymity sám. Svou totožnost odhalil v exkluzivním rozhovoru pro server AndroidPolice.

Zdroje: androidpolice.com, mynokiablog.com, mynokiablog.com

Diskuze ke článku
fero
Stejně by mě zajímalo jak takový novinář může odhalit tak utajované telefony, to se snad může podařit jen pracovníkům v těch konkrétních firmách ne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze