HTC chystá svůj tabletofon, unikly o něm detailní informace

8

Twitterový účet evleaks, kterému se v minulosti podařilo v předstihu odhalit řadu smartphonů, si připsal další úspěch. Právě zde se totiž objevily podrobnosti o novém tabletofonu od HTC s kódovým označením T6. Tabletofon vypadá jako přerostlé HTC One s displejem o úhlopříčce 5,9“ a FullHD rozlišením.

Stejně jako nedávno uniklý levnější HTC M4 by se i HTC T6 mělo nápadně podobat současnému nejvyššímu modelu HTC One, včetně dvojice reproduktorů po stranách displeje. Ostatně, není se co divit. Design HTC One se povedl a HTC si je toho vědomo a chce z něj vytěžit maximum.

Tip: HTC One mini přichází: představí se již dnes (7x aktualizováno)

Největším tahákem HTC T6 bude 5,9“ displej s fullHD rozlišením. V útrobách se bude skrývat čtyřjádrový procesor Snapdagon 800 taktovaný na 2,3 GHz, který doplní 2 GB RAM, což je vzhledem k použitému čipsetu lehké zklamání. Dalším zklamáním je interní paměť, která by měla mít kapacitu pouze 16 GB. Mělo by však být možné ji rozšířit pomocí microSD karet o dalších 64 GB.

Design HTC T6 by se měl podobat HTC One

S HTC One by měl mít T6 společného i to, že dostane zadní fotoaparát s technologií UltraPixel, přední kamera bude širokoúhlá a dostane rozlišení 2,1 Mpix. Z dalších funkcí se můžeme těšit na stylus, se kterým bude ovládání takto velkého displeje mnohem pohodlnější a s ním bude spojeno i několik speciálních aplikací. Specialitou by měla být i přítomnost čtečky otisků prstů na zadní straně přístroje, která by byla využitelná především pro zamykání a odemykání přístroje. Baterie by měla mít kapacitu 3300 mAh, ale evleaks hovoří i o prémiovém příslušenství nazývaném "powerjacket", které by mělo zařízení přidat ke standardní kapacitě dalších 1250 mAh.

HTC T6 by se mohlo dostat na trh někde na konci léta nebo na začátku podzimu a mělo by běžet na Androidu 4.3 Key Lime Pie. Zřejmě tak bude jedním z prvních zařízení na trhu s další velkou aktualizací Androidu. Nad ním však nicméně bude firemní nadstavba Sense.

Zdroje: twitter.com, androidpolice.com, phandroid.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Viktor
Proč jsou 2GB RAM "lehké zklamání"??
Dave
Chleba namazaný po obou stranách byste nechtěli ? Qualcomm, nVidia, Samsung ani nikdo další se ještě ani nezmínil o tom, že by mohly mít mobily víc jak 2 Gb RAM, zatím taky není důvod. S trochou sebezapření se dá skousnout 512 Mb, 768 je už celkem bez problému a nenapadá mě nic na co by na androidu nestačilo 1 Gb, prozatím jsou i ty 2 Gb něco nepříliš využitelného, natož 4.. nebo kolik se vám zdá adekvátní..
ghost
Dave asi nema mobil zi tablet protoze pristroj u 2gb ram vyuziva 1gb a nekdy jsou ty dve giga tak tak
JL
Standart 2 GB RAM už cca 6 let bez problému stačí pro můj stolní počítač, takže nevim, proč by to mělo být málo pro telefon i s vyhlídkou několika let dopředu. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze