iPhone 11 míří do Česka a rychlá změna operátora

mNews
iPhone 11 míří do Česka a rychlá změna operátora
  • Apple představil trojici nových iPhonů 11, základní model navazuje na Xr, dvojice s označením Pro se pyšní třemi snímači fotoaparátu
  • Známe datum oficiálního odhalení Pixelu 4 od Googlu a novinky nás čekají také na poli operátorů
  • mNews přináší pravidelný výběr toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne

Máme za sebou náročný týden, protože se představily nové iPhony. A i když by se zdálo, že se mnoho jiného neurodilo, podíváme se na Pixely, Xiaomi i novinky u operátorů.

iPhone 11 míří do Česka a rychlá změna operátora – mNews

iPhony 11 v Česku v první vlně

Zprávou číslo jedna jsou za uplynulý týden iPhony 11. Představily se nakonec tři – nejlevnější 11 se dvěma fotoaparáty navazuje na loňský Xr. U nás ho pořídíte od 21 tisíc korun. Maximální výbavu dostanete s iPhonem 11 Pro, který se pyšní především trojicí fotoaparátů nebo také delší výdrží baterie. Menší začíná na 30 tisíci korunách a vůbec nejdražší letošní iPhone Pro Max s 512GB úložištěm vás vyjde na 44 tisíc korun.

Google Pixel 4 se odhalí 15. října

Skoro by se řeklo, že o nových Pixelech z úniků i oficiálních potvrzení víme vše. A konečně známe datum, kdy se telefony představí „oficiálně“ – 15. října v New Yorku. Dočkat bychom se měli 90Hz displeje, třech objektivů na zádech, Snapdragonu 855 a 6 GB RAM.

Xiaomi Mi 9 Lite míří do Evropy

Řada Mi 9 od Xiaomi se rozroste o další telefon. Bude jím Mi 9 Lite se Snapdragonem 710 a 48Mpx fotoaparátem na zadní straně. Designem nepřekvapí, ale mohlo by jít o zajímavý telefon střední třídy s velkým displejem. Cena a dostupnost však zatím není známá, na prvních evropských trzích by měl být dostupný již v září.

Operátora brzy změníte už po třech měsících

Změna operátora bude nyní díky novele zákona výrazně jednodušší. Ta již byla schválena poslaneckou sněmovnou. Odejít k jinému operátorovi bude brzy možné bez pokuty už po třech měsících i pro uživatele s úvazkem na dva roky. Přenos čísla může také trvat maximálně tři dny a stačí vám navštívit operátora, ke kterému přecházíte. V účinnost má tato novela vejít v dubnu 2020.

Jsem zvědavý, co tato novela udělá s tarify a zda nějak zlepší konkurenční prostředí. Za agresivnější datové nabídky bych se určitě nezlobil.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze