Přehledně: všechny prodávané iPhony a jejich české ceny

21
Přehledně: všechny prodávané iPhony a jejich české ceny
  • Na českém trhu se již brzy objeví nejnovější trojlístek iPhonů
  • Kromě nich zůstává v nabídce ještě iPhone Xr a oba staré iPhony 8
  • Naopak definitivně končí prodej iPhonů 7, Xs a X
  • Nejlevnější iPhone oficiálně pořídíte za 13,5 tisíce korun

Apple včera představil zbrusu novou generaci iPhonů, které spojuje číslo 11. Základním modelem je iPhone 11, který se bude snažit oslovit na poměry Applu nižší cenou, která je však vykoupena mnohem slabší výbavou, ze které vyčnívá jen špičkový procesor. Vrcholem nabídky Applu je pak dvojice iPhone 11 Pro a 11 Max Pro. Jak je však u Applu zvykem, nepůjde o jediné modely, které se skrze oficiální obchod budou prodávat. V nabídce zůstává ještě loňský iPhone Xr, což není velké překvapení. Za posledních 9 měsíců se jedná o vůbec nejprodávanější iPhone. Vůbec nejlevnějšími kousky v nabídce Applu pak zůstanou dva roky staré iPhony 8 a 8 Plus, kteří symbolizují dávnou éru tradičního designu s ikonickým tlačítkem pod displejem.

Pro lepší přehlednost vzpomeneme na modely, které nás v letošním roce opouští. Jde o iPhony 7 a 7 Plus, které byly představeny před třemi lety. Pro někoho se k tomuto duu překvapivě přidávají také loňské kousky iPhone Xs a Xs Max. Ty mají stále co nabídnout, ale důvod vyřazení bude velmi prostý. Apple je kvůli ceně nemá kam zařadit. Pokud by je nezlevnil, nikdo by po nich nesáhl, neboť by stály přibližně stejně jako nejnovější a lépe vybavené kousky. Případná zásadní sleva, která by loňské modely zatraktivnila, by zase mohla zapříčinit kanibalismus s levnějším iPhonem 11, případně i iPhonem Xr. Pro Apple tudíž bylo jednodušší loňské vlajkové modely z nabídky vyřadit. Osud se naplnil také v případě dva roky starého iPhonu X.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Pakliže jste si pomýšleli na některý z vyřazených modelů, nemusíte si trhat vlasy, že jste promeškali poslední šanci ke koupi. Veškeré obchody jsou totiž zásobeny staršími modely a lze říci, že minimálně rok je ještě seženete, byť možná nikoliv ve všech dříve dostupných variantách. Důkazem budiž fakt, že i dnes můžete pořídit nový iPhone 6 nebo iPhone SE, které Apple ve svém obchodě dávno nenabízí.

Nyní již přejděme k cenám. Zde se sluší připomenout, že nejnovější modely ještě dnes (11. září) nelze zakoupit a ani předobjednat. Vše se však změní již v pátek 13. září, kdy budete moci všechny novinky předobjednat a od 20. září začne prodej. Vůbec poprvé v historii se Česká republika dostala do první vlny zahájení prodeje a případní nedočkaví zájemci o nové iPhony už pro ně nemusí jezdit do sousedního Německa. K cenám ještě dodejme, že Apple u starších kousků zpravidla redukuje nabídku paměťových variant. Například loňský iPhone Xr již není dostupný s 256 GB úložiště.

Přehled českých cen iPhonů v oficiálním obchodě

64 GB 128 GB 256 GB 512 GB
Apple iPhone 11 Pro Max 32 990 Kč - 37 590 Kč 43 790 Kč
Apple iPhone 11 Pro 29 990 Kč - 34 590 Kč 40 790 Kč
Apple iPhone 11 20 990 Kč 22 490 Kč 25 590 Kč -
Apple iPhone Xr 17 990 Kč 19 490 Kč - -
Apple iPhone 8 Plus 16 490 Kč 17 990 Kč - -
Apple iPhone 8 13 490 Kč 14 990 Kč - -
Diskuze ke článku
Lukáš
Ceny jsou k smíchu. iPhone 8 za 15 tisíc a 8 plus za 18 tisíc? Galaxy s10e za podobnou cenu na úplně jiné úrovni. Nebo je za ještě nižší cenu Huawei mate 20 pro nebo LG g8s. Konkurence je samozřejmě víc, a to nemluvím o telefon jako honor 20 pro, Xiaomi mi 9. No a možná by se dala sehnat i Xperia xz2 premium pro ty co mají rádi standardní poměr stran. iPhone xr za 19 a půl tisíce? Za podobnou cenu Huawei p30 pro, Galaxy S10(+), Xperia 5 které jsou rovněž konkurencí pro iPhone 11. iPhone 11 pro za 30 tisíc??? Brutálně ztrácí na Galaxy note 10. A max zase na note 10+. Upřímně nechápu lidi co to kupují. Možná si myslí že je zasekáný, ale to je jen u velmi levných telefonů pod 3 tisíce. A z hlediska zabezpečení na tom taky není špatně, jen člověk nesmí být blb.
skacelp
Jobs se musí obracet v hrobě. Samozřejmě ne z těch cen, ale z toho, zač ty peníze chtějí.
ted
cekal jsem odstraneni nadoru ale posun se nekona, skoda
marek
Velmi hloupé telefony pro velmi hloupé lidi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze