HTC Sensation XL představen: velká zábava s několika ale

Ještě v srpnu HTC oznámilo spolupráci se společností Beats Audio a vůbec se nedivíme, že hodlá oslíčka třást, jak jen to půjde. K nedávno odhalenému Sensation XE se tak přidává druhý kolega s označením Sensation XL a chce zabodovat nejen slušným fotoaparátem a tenkým designem, ale i bezchybnou multimediální výbavou v čele s hudebními schopnostmi.

HTC Sensation XL rozhodně dokáže potěšit z více úhlů pohledu. Z několika úhlů pohledu (zvláště v oblasti hardwaru) ale zklame. Uhlazený design s tloušťkou pouhých 9,9 mm potěší každého, kdo nerad nosí v kapse cihlu. Svého kolegu Sensation XE přesahuje rozměry ve všech směrech, až na tu tloušťku, větší displej si ale holt musí udělat místo. Sensation XL bude pro multimédia a prohlížení webu jako stvořený, protože nabídne obrovský displej o úhlopříčce 4,7 palců (odtud označení XL), zabírající téměř celou přední stranu přístroje. Displej však disponuje bohužel pouze rozlišením 800 x 480 pixelů a nikoliv jemnějším 960 × 540 px, které používá například Sensation XE, a které by bylo pro takto velký displej více než vhodné. Potěší, že je displej kryt sklíčkem Gorilla Glass.

Na displeji bude možno ovládat nejnovější verzi operačního systému Android Gingerbread a uživatelské prostředí HTC Sense pro co nejpohodlnější ovládání doplněné gyroskopem a multi-touch technologií. Vše je podpořeno rychlým jednojádrovým procesorem s taktem 1,5 GHz a 768 MB paměti.

Srovnání vybraných velkých telefonů

HTC Sensation HTC Sensation XE HTC Sensation XL Samsung Galaxy SII LG Optimus 2X Samsung Galaxy Note
Rozměry 126,1 x 65,4 x 11,3 mm 126,1 x 65,4 x 11,3 mm 132.5 x 70.7 x 9.9 mm 125.3 x 66.1 x 8.5 mm 123.9 x 63.2 x 10.9 mm 146.9 x 83 x 9.7 mm
Rozlišení displeje 960 x 540 pixelů 960 x 540 pixelů 800 x 480 pixelů 800 x 480 pixelů 800 x 480 pixelů 1280 x 800 pixelů
Úhlopříčka displeje 4,3 palce 4,3 palce 4,7 palců 4,3 palce 4,0 palce 5,3 palců

Beaty především

Jak už ale chápete, zvuková stránka je to, oč tu běží a HTC se snaží prodat nového partnera co nejlépe. Sensation XL tak dorazí s ultra lehkými sluchátky UrBeats, jež byly speciálně navrženy pro zvukový profil Beats, který každý poslech přizpůsobí ideálně pro konkrétní skladbu. Vestavěný mikrofon s funkcí ControlTalk vám dovolí bez problémů pauzovat, přetáčet i odpovídat na hovor uprostřed poslechu. Dat se přímo do telefonu vejde dostatek, protože disponuje integrovanou pamětí o vělikosti 16 GB (pro uživatele přístupných zhruba 12,75 GB). Na druhou stranu je na pováženou, že chybí slot pro paměťové karty. Proč se HTC k takovému kroku rozhodlo, zůstává záhadou. Chybět pochopitelně nemůže ani konektor 3,5 mm Jack.

HTC a Beats by Dr. Dre

„S Beats Audio pokračuje HTC Sensation XL v nabídce toho nejlepšího audio zážitku, který je na telefonu možný, ať už posloucháte hudbu, sledujete film nebo hrajete hru,“ nechal se slyšet CEO HTC, Peter Chou. „Je to skvělý příklad, proč slaví naše spolupráce s Beats takový úspěch u zákazníků.“

Samozřejmostí je také integrace do sociálních sítí, díky kterým nebude problém posílat svým kamarádům doporučení na vaše oblíbené skladby.

TIP! Podívejte se také na naše preview modelu HTC Sensation XE.

Abychom multimediální sekci přístroje uzavřeli, přidáme ještě integrovaný fotoaparát s 8 MPx s duální LED diodou, světelností f/2.2 a BSI senzorem, který zlepšuje kvalitu fotografií ve špatně osvětlením prostředí a především nabídne uživateli širokoúhlý formát, díky němuž zachytíte o něco více z toho, co právě fotíte. Chybět nebude ani možnost natočit HD video (pouze 720p kvůli absenci dvou jader) a ihned jej sdílet skrze Facebook, YouTube či na televizi. Pro potřeby videotelefonie je tu také druhá kamerka na přední straně nad displejem, která disponuje rozlišením 1,3 MPx.

Již tradičně se přístroj podobného rázu nemůže obejít bez veškerého sortimentu připojení, od rychlého Wi-Fi až po Bluetooth 3.0. Díky rychlému HSDPA dokáže data stahovat až rychlostí 14 Mb/s. Navíc v něm najdete samozřejmě také GPS navigaci.

HTC Sensation XL bude v České republice dostupný v druhé polovině října letošního roku. Doporučená cena prozatím nebyla stanovena a bude oznámena při zahájení prodeje.

Technické parametry HTC Sensation XL

Kompletní specifikace
Konstrukce132,5 × 70,7 × 9,9 mm, 162,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 4,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1,5 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2011, ?
Diskuze ke článku
Milan
No doufám ,že to není vše.Já čekal alespon 10 modelů a né jeden a ještě bez slotu na sd karty.Co bude dál?
Viliam Valent
HTC bolo kedysi lukratívnou značkou, ale vydávajú v posledných dobách jeden rovnaký model za druhým a všetky sú v podstate rovnaké. Softwarová podpora toľkých modelov je viacmenej nemožná, keďže každých pár mesiacov je tu niečo nové a človek sa v tom stráca. V tomto sa mi páči cesta Apple, vydať raz za rok jedno zariadenie. HTC kedysi robilo niečo podobné, akurát malo kompletnú modelovú radu. Zlaté časy tejto firmy sú ale zrejme preč s odchodom Windows Mobile platformy.
pudl
jen další pádlo z dílny asijských korejsko-tchajwanských výrobců. Nuda.
Raiden_cz
Po appli dalsi zklamani... Myslim ze tohle se neuchyti... Ja osobne bych si radsi koupil XE

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze