HTC Sensation XE: hudební rychlík se sluchátky Beats Audio

První vlaštovka ze spolupráce HTC a značky Beats je tady. Nejde sice o zcela nový model, ale vylepšení se dočkal špičkový model Sensation. Přívlastek XE značí vylepšené audio funkce a také rychlejší dvoujádrový procesor.

Před několika týdnyHTC oznámilo spolupráci s hudební značkou Beats by Dr. Dre. Bylo tak jen otázkou času, kdy se dočkáme prvního počinu ze vzájemné spolupráce. Dnes se světu ukázal Sensation XE. Již z názvu je patrné, že nejde o nový model. Půl roku starý Sensation jen dostal omlazovací kůru.

HTC Sensation XE se zahalí do červené

V prvé řadě by se měla zlepšit hudební stránka telefonu, tolik kritizována napříč skoro všemi modely HTC. Dlouho se pochybovalo, zda spolupráce Beats přinese jen kvalitní sluchátka nebo i nové hudební čipy. Nyní víme, že integrovány budou softwarová i hardwarové technologie Beats. je tudíž velmi pravděpodobné, že zvuková reprodukce bude citelně lepší. Druhou zásadní změnou je vyšší takt dvoujádrového procesoru Qualcomm Snapdragon. Současný Sensation nabízí 1,2 GHz, Sensation XE se bude chlubit 1,5 GHz. Zařadí se tak opět mezi ty nejrychlejší telefony na trhu. Kvůli vyššímu výkonu HTC přidalo i větší baterii, která má nyní kapacitu 1730 mAh. Výdrž by tak mohla být stejná nebo lepší oproti původnímu Sensationu.

HTC Sensation XE je první modelem, který vzešel ze spolupráce se značkou Beats

Zbylá výbava nedoznala až na drobnost žádných změn. Tou maličkostí je větší interní paměť telefonu, která má nyní kapacitu 4 GB. Další výbava je již stejná, ake to však není na škodu, protože výbava Sensationu XE je nekompromisní a čítá rychlá data, Wi-Fi, GPS nebo možnost přes redukci spojit telefon s televizí HDMI konektorem. Mírné změny se ještě konají u designu, který se zahalí do barev značky Beats. Červený bude například průduch předního reproduktoru. Velmi efektně vypadá červené podsvícení senzorových kláves pod displejem.

Čtěte: Recenze HTC Sensation – Senzace na Androidu?

HTC Sensation XE se v České republice začne prodávat v průběhu října. Cena bude oznámena až těsně před zahájením prodeje. Lze však předpokládat, že bude o něco vyšší než u klasického Sensationu.

Technické parametry HTC Sensation XE

Kompletní specifikace
Konstrukce126,1 × 65,4 × 11,3 mm, 151 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,5 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 520 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, 13 000 Kč