HTC už nevlastní podíl v Beats, výrobce sluchátek akcie odkoupil

15

Dnešním dnem je partnerství mezi HTC a Beats Electronics minulostí. Výrobce světoznámých sluchátek odkoupil zbytek akcií, které HTC drželo. Je to trochu škoda, červené logo na zadním krytu působilo na některé uživatele jako magnet, partnerství ale příliš nefungovalo.

Situace mezi HTC a Beats Electronics byla nahnutá již dříve. Majetkové propojení bylo na vrcholu v roce 2011, kdy HTC odkoupilo 50,1 % akcií firmy Beats, aby se tak stalo majoritním vlastníkem společnosti. Společnosti Beats se v té době se svými sluchátky Beats By Dr. Dre dařilo skvěle a my jsme se mohli začít těšit na nové telefony HTC s výrazným červeným logem na zádech a speciálním příslušenstvím ve formě špuntových sluchátek Beats. Také prodeje společnosti HTC byly velmi dobré a zisky výrobce telefonů a další elektroniky letěly vzhůru.

Spojení HTC a Beats Electronics dneškem končí.

V minulém roce však začalo sebevědomí společnosti Beats Electronics stoupat a rozhodla se od HTC odkoupit polovinu podílu zpět, HTC dostalo zaplaceno 150 miliónů dolarů. Dalším hřebíkem do rakve tohoto spojení byl fakt, že se HTC v dubnu roku 2012 rozhodlo přestat dodávat sluchátka Beats ke svým telefonům ve formě příslušenství, jelikož se prodeje nijak dramaticky nezvedly a pro výrobce byla taková marketingová akce zřejmě velmi nákladná. Už v té době se spekulovalo, že celkový odkup akcií a vystoupení HTC z projektu na sebe nenechá dlouho čekat, jen nebylo jasné kdy a za kolik.

TIP: Beats Electronics chce údajně ukončit spolupráci s HTC.

A dnes už víme, že Beats Elektronics opravdu zbylých téměř 25 % od společnosti HTC odkoupilo. Za jakou částku? Rovných 265 milionů dolarů. Dneškem se tak oficiálně můžete rozloučit se spojením značky HTC a Beats. HTC se jistě tato finanční injekce zamlouvá, v poslední době na tom společnost není zrovna nejlépe. Jen pro nás, zákazníky je to trochu škoda, telefony HTC měly vždy Beats Audio jako příjemný bonus navíc, i když se jedná pouze o softwarovou záležitost.

Zdroje: pocket-lint.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Nám ako zákazníkom to môže byť tri-päť keďže sa jednalo len o prachsprostý SW a červenú nálepku na mobile ... spojenie HTC a Beats malo potenciál, ale HTC ho akosi nevedelo naplno využiť.
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Naposledy upraveno: 28. 9. 2013 19:57
Keby že mam 1000€ tak zoberiem HTC One red a za ostatok nejake klavitne sluchadla beats ... :) :D
Tamarev
Beats se začlo dařit a chce jít samostatnou cestou.
To neznamená, že nebude s HTC spolupracovat nadále.
hans
Nepripada mi to jako extra pruser.Dostal sem k mobilu sluchatka beats a ikdyz hraji celkem pekne tak me puvodni Beyerdynamic DTX 100 hraji lip..a cervene logo na mobilu je mi putna.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze