Už žádná sluchátka Beats k telefonům, říká HTC

11

Tchajwanský výrobce HTC ke svým mobilním telefonům přestane dodávat značková sluchátka Beats By Dr. Dre od Monsteru. Důvodem k tomuto kroku má být podle vedení společnosti údajně nízký zájem o toto příslušenství ze strany zákazníků.

Tip! HTC a Beats by Dr. Dre: konečně kvalitní poslech v mobilu?

Když se HTC v srpnu loňského roku odkoupením 51% podílu stalo většinovým společníkem Beats Electronics, mnoho uživatelů i odborných médií tento krok vnímalo velice pozitivně. Tato sluchátka jsou totiž hlavně v zámoří vnímána velice pozitivně, a nosit je znamená "být in". Jak jsme se ale sami několikrát přesvědčili, jejich samotná zvuková reprodukce není nijak výjimečná. HTC během této doby uvedlo na trh několik telefonů, ke kterým tato sluchátka dodalo, a to včetně technologie vylepšení zvuku. Nechybělo ani logo Beats Audio na samotných telefonech.

Sluchátka Beats audio k telefonům HTC jsou minulostí
Čtěte - Recenze Beats by Dr. Dre Solo vs. Nokia Purity HD: souboj basových Monster

Poslední dvě jmenované věci se nemění a HTC bude nadále logem i speciálním ekvalizérem své telefony obdařovat. Sluchátka Beats Audio už ale v balení žádného smartphonu této značky neuvidíme. Výrobce se tak rozhodl poté, co podle analýzy, kterou si nechal vypracovat, zjistil, že pro zákazníky při výběru nového telefonu není v dostatečně velkém množství případů rozhodujícím faktorem právě přítomnost značkových sluchátek. Produktový manažer HTC Martin Fichter v rozhovoru pro magazín CNET řekl, že pokud zákazníci tyto sluchátka skutečně chtějí, tak si je raději zakoupí zvlášť sami.

Zdroje: news.cnet.com, unwiredview.com, engadget.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Johny
Na co jsou mi kvalitnější sluchátka, když nemám v telefonu kvalitní přehrávač a kvalitní audiochip?
stanislav
naprosto souhlasím naco taková sluchátka když základ je kvalitní audio čip mám xperii x10 mini a ta hraje opravdu nádherně jak z repráčku tak do sluchátek nepostrádá basy výšky prostě nádhera sony je sony htc nikdy moc dobře nehráli proto bych si asi htc nikdy nekoupil stoho bych měl strach
Jirky
Na druhou stranu na co je mi kvalitni prehravac a kvalitni audiochip, kdyz mam nekvalitni sluchatka [beats], vzhledem k tomu ze sluchatka a kvalita nahravky tvori takovych 80 procent z kvality zvuku.
Aligátor
No co si budeme povídat polovina sluchátek se dnes stejně nosí kvuli designu a značce já mám například sluchátka wesc http://brasnicky.cz/sluchatka-wesc a nosím je kvůli životnímu stylu a proto že se mi prostě líbí..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze