HTC plánuje pro příští rok 60 milionů smartphonů

11

Tchajwanská společnost se nedávno při rozhovoru s novináři prostřednictvím svých představitelů vyjádřila, že by v nadcházejícím roce ráda prodala až na šedesát milionů chytrých telefonů.

HTC se bude v roce 2011 soustředit hlavně na systémy Android a Windows Phone

HTC (High Tech Computer Corporation), známý výrobce mobilních telefonů postavených na chytrých platformách se sídlemna Tchaj-wanu chystá na příští rok velké věci. Chce velmi výrazně zvýšit počet prodaných telefonů, a to přesně na úctyhodné číslo šedesáti milionů. Podle časopisu DigiTimes společnost na konci letošního roku údajně dosáhne výsledku ve výši až dvaceti milionů prodaných smartphonů. Plán na pokoření šedesáti milionové hranice, pravděpodobný trojnásobek letošního výsledku v roce příštím se dá tedy nazvat přinejmenším jako velmi odvážný.

HTC CEO Chou Wang a prezidentka Cher Wang

HTC na rozdíl od drtivé většiny ostatních výrobců vyrábí, vyvíjí a prodává až na několik málo výjimek pouze chytré telefony, a to buďto s operačním systémem Google Android, jako například HTC Desire HD či Desire Z, a nebo s ještě stále dosti čerstvou platformou Microsoft Windows Phone 7, jako je HTC HD7 či 7 Trophy. Příští rok ale má, stejně jako v tomto, převážit ta prvně jmenovaná, tedy Android, a to zejména ve verzích 2.3 Gingerbread a 3.0 Honeycomb.

Některé z velmi očekávaných smartphonů pro letošní rok z dílen tchajwanského HTC

Tip: přečtěte si také naše recenze komunikátorů HTC 7 Trophy, HD 7, Desire HD a Desire Z.

HTC prý svůj plán na rok 2011 představil na konferenci v Tchajwanském hlavním městě Taipei, na kterou však byli pozváni pouze zástupci jeho partnerských firem, takže nemáme žádné podrobnosti o tom, co si pro nás přesně výrobce chystá na příští rok, ale podle našich předchozích zkušeností z recenzování těchto většinou, až na malé nedostatky, velmi precizně vyrobených telefonů s výbornou výbavou a skvělou podporou ze strany výrobce se o jejich osud vůbec neobáváme, a rádi se necháme překvapit, co si na nás vlastně na barcelonském MWC, hannoverském CeBitu či CES 2011 v Las Vegas HTC připraví.

Zajímavost:

Na závěr našeho článku vám ještě na několika obrázcích ukážeme některé zajímavé koncepty uživatelů, které pocházejí snad z ještě zajímavějšího webu www.concept-phones.com, kteří si budoucnost HTC nejen v příštím roce představují velmi optimisticky. Znovu ale upozorňujeme, že se nejedná v žádném případě o oficiální materiály výrobce, ale pouze výtvory jeho fanoušků.

HTC HDD

HTC HD 3

HTC Fusion

HTC HD Pro

HTC Gemstone

Zdroje: unwiredview.com, concept-phones.com

Diskuze ke článku
alf
líbí se mi ten druhý z leva,co je to za model ?
Petr Vejtasa
Petr Vejtasa
Dobrý den. Jedná se o HTC Desire Z. Více info. v recenzi-http://mobilenet.cz/recenze/clanek.php?id=r338&htc-desire-z:-recenze-pisalka-s-androidem
Lord
mohli by dat nizsie ceny.. hrozne rad by som si kupil napr. taku Gratiu, ale tie ceny v porovnani s inymi smartphonami s podobnou vybavou...
Raiden
Právěže HTC je v poměru cena/výbava na tom asi nejlíp :) Rozhodně je na tom líp než třeba nokie (Model Desire HD se dá sehnat za stejnou cenu jako N8 a ta je na tom co se vnitřností týče o dost hůř)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze