Porovnání: co budou umět Windows Phone 7.8 a nové WP8?

8

Kromě zbrusu nové osmičkové verze operačního systému Windows Phone se na současné smartphony dostane také odlehčená verze, se stejnými grafickými vychytávkami a některými novinkami. Web WP7Forum nyní dostal srovnávací tabulku, kde jde názorně vidět, co která verze bude umět.

Zatímco Windows Phone 8 bude mít kompletní paletu nových funkcí i podporu zcela nového hardwaru, Windows Phone 7.8 si půjčuje jen něco z toho. Z tabulky lze vyčíst, že například na rozdíl od svého nového brášky zůstane u internetového prohlížeče IE9.

TIP: Přečtěte si více o systémech Windows Phone 8 a Windows Phone 7.8.

Některé aplikace, jako je monitorování dat Datasmart nebo Skype, nebudou ve verzi WP 7.8 integrované, budete si je však moci zvlášť stáhnout. Omezenost se vztahuje také na cloudové úložiště, kam budou moci majitelé WP 7.8 synchronizovat jen něco, zatímco systém WP 8 nabídne kompletní nabídku. Veškeré porovnání základních funkcí přinášíme v tabulce níže.

Funkce Windows Phone 7.8 Windows Phone 8
Prohlížeč IE 9 IE 10
Skype Aplikace Integrováno
Hlasové povely Ano Ano, rozšířené možnosti
DataSmart Aplikace Integrováno
Bing Audio Ano Ano, vylepšené rozpoznání z TV
RCS-e Aplikace Integrováno
Cloud Office OneNote, 356 Kompletní synchronizace
Nová plocha Ano Ano
OTA aktualizace Pouze upozornění Ano
Vizuální hlasová schránka Pouze u některých zemí Ano

Prozatím to ale vypadá jako příjemný kompromis především pro ty, kteří nechtějí svůj smartphone měnit a pouze očekávají nové uživatelské prostředí, které patří mezi přední inovace. Co si o funkcích Windows Phone 7.8 myslíte vy?

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Concionator
Za daných okolností lepší než nic. :oD
mandy
já jsem s WP7.5 zatím spokojený, kdyby k nové obrazovce přidali ještě IE10, tak bych byl ještě spokojenější. No a za rok bych si koupil nový mobil s WP8.5 (WP9).¨

MX
Chybí jeden parametr
Dostupnost nových aplikací:
7,8 - Některé (Pokud to bude autorovi stát za tu práci)
8,0 - Všechny
Jab
Integrovaný skype by to do 7.8 chtělo. Nebo aby alespoň fungovala jeho live tile na zobrazování aktualizací (tzn. fungoval na pozadí). Stávající stav je tragedie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze