Víme, proč současné přístroje nedostanou Windows Phone 8

13

Po představení nové verze operačního systému Windows Phone a výčtu jeho novinek přišla rozhořčující zpráva o tom, že se jej na současných WP smartphonech nikdy nedočkáme. Zatímco mnozí to viděli spíše jako marketingový tah, Microsoft se rozhodl osvětlit situaci a vysvětlit, proč na současné přístroje dorazí pouze verze 7.8.

Určitý marketing v tom zajisté je, tím pravým důvodem je ale především nové jádro, které má Windows Phone 8 společné se systémem Windows 8. Právě díky němu bude mít nová mobilní verze podporu vícejádrových procesorů, lepší grafiku, NFC, microSD karty či lepší rozlišení displejů. Bohužel ale není kompatibilní se současným hardwarem.

TIP: Přečtěte si také speciální článek o Windows Phone 8.

Greg Sullivan, marketingový manažer WP, navíc dodal, že sice je nemožné portovat Windows Phone 8 i na stávající přístroje. Bude se však jednat o drahý a téměř nesmyslný krok, jelikož většinu nových služeb a funkcí současné smartphony nikdy nevyužijí kvůli svým limitacím.

Právě proto se na ně chystá odlehčená verze Windows Phone 7.8, která přinese nové uživatelské prostředí a zcela shodný uživatelský zážitek, jako u Windows Phone 8. Uživatelé se jen budou muset spokojit s absencí zpětné kompatibility pro aplikace z WP8. Vývojáři aplikace napsané pro WP8 budou muset překódovat pro WP7, což však není zsa tak náročný proces a vzhledem k tomu, že verze 7.x bude, minimálně zřejmě pro low-end a mid-end zařízení, ještě nějakou dobu aktivně nasazována, budou se pravděpodobně objevovat i stále nové aplikace pro WP7. Jaká ale bude realita uvidíme na podzim.

Zdroje: mashable.com

Diskuze ke článku
Morous
Cha, víc takových bot a bude to tvůj konec Microsofte na poli mobilů... Hlavně že je venku nová Lumia 900 s mrtvým OS a tím pádem zabitý mobil... Komu čest, tomu čest...
Daff.cz
Tak zase nadruhou stranu to microsoft oznamil dopredu, takze ted je jen na potencionalnim uzivateli, jestli se s tim smiri a koupi nebo pocka az na wp8... Takze bych v tom zase nevidel takovej problem.
Tomason
tím nám vlastně dokázali,že nám za velký peníze prodávají už šrot,který je zastaralý!
MX
Když to přeložím do češtiny: za cenu hi-end si můžu koupit low-end. Tak to se vyplatí!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze