Hedvábné LG V40, eSIM v Česku a další zprávy týdne

mNews
Hedvábné LG V40, eSIM v Česku a další zprávy týdne
  • Ještě tento rok by u nás měl jako první T-Mobile spustit podporu eSIM
  • iPhony mají problém s nabíjením
  • Předčasně odhalené LG V40 se chlubí skleněnými zády se sametovým povrchem, Lenovo Z5 Pro zase bezrámečkovým designem
  • mNews přináší pravidelná shrnutí nejzásadnějších zpráv uplynulého týdne

Nové iPhony se již prodávají a vše jde jako na drátkách. Tedy, ne tak docela, ale k tomu se ještě dostaneme. Dnes nás hlavně čekají novinky od LG, Lenova a jedna skvělá zpráva od T-Mobilu. Vítejte u mNews.

eSIM ještě letos a hedvábné LG V40 – mNews

LG představuje V40 ThinQ o pár dní dříve

Nová vlajková loď od LG se měla představit až za 2 dny, ale již nyní na webu výrobce nalezneme vzhled a první video. O specifikacích mnoho nevíme. Těšit se však s jistotou můžeme na ještě tenčí rámečky než v případě předchůdce, 6,4palcový displej a tři čočky zadního fotoaparátu. Osobně se mi však líbí karmínově červená varianta a slibně zní i „hedvábná“ úprava skleněných zad pro pohodlnější držení. Hlavně, aby to nebylo další zrcadlo.

eSIM se dočkáme i v Česku. Od T-Mobilu

Když s něčím konečně přijde Apple, dá se očekávat rychlé rozšíření. Snad to zafunguje i u technologie eSIM, která je v nových iPhonech přítomná. Díky ní se přihlásíte do mobilní sítě i bez fyzické SIM karty. První by tuto funkci měl v Česku podporovat T-Mobile. Dočkat bychom se měli ještě do konce tohoto roku. Tak doufejme.

Lenovo Z5 Pro bez výřezu v displeji a se 4 čočkami

Lenovo Z5 nás lákalo na design bez výřezu v displeji, což se nakonec ukázalo jako nesplněný slib. Verze Z5 Pro přichází se stejným slibem, tentokrát však první fotografie zařízení ukazují, že tenké rámečky žádný výřez nehyzdí. Na zadní straně se také dočkáme čtveřice fotoaparátů. Kam se poděla selfie kamera a senzory? Telefon pravděpodobně nabídne podobný vysouvací mechanismus jako Oppo Find X a ještě navíc čtečku otisků v displeji. Rozhodně to vypadá na nový trend.

Apple se nevyhnul potížím s nabíjením

Nové iPhony se dostávají mezi veřejnost a na povrch vyplouvají první porodní obtíže. Uživatelé si stěžují na příliš agresivní režim zkrášlení u selfies nebo horší příjem signálu. Zajímavý je však problém s nabíjením. Po připojení k nabíječce se někomu telefon nezačne nabíjet. Někdy pomůže rozsvítit displej, jindy ani to ne. Zdá se, že za vše může iOS 12 a nejbližší aktualizace problém snad opraví. Nebudeme z toho dělat velblouda, dokud ty telefony nebouchají v kapse, vlastně o nic nejde.

A to je pro uplynulý týden vše. V komentářích se klidně můžete pokusit odhadnout, zda se ani příští týden nevyhneme zprávám o Applu. Faktem je, že i tentokrát bych těch zpráv vyhrabal klidně víc. Ale nejzásadnější nemohou být všechny. Jestli chcete z oblasti mobilních technologií vědět opravdu vše, naleznete to na webu mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze