Nabít, či nenabít? iPhony mají problém s nabíjením, na vině je pravděpodobně iOS

15
Nabít, či nenabít? iPhony mají problém s nabíjením, na vině je pravděpodobně iOS
  • Někteří uživatelé iPhonů a iPadů mají problémy s nabíjením
  • Na vině je chybná verze iOS 12, Apple se k problému zatím nevyjádřil

Jak jste již zjistili, ani nové iPhony nejsou bez chyby. Některé uživatele zklamal přední fotoaparát, u kterého se nedá regulovat režim zkrášlení. Jiné sužuje mnohem palčivější problém ve formě špatného příjmu signálu. Tím nejhorším problémem však zůstává neschopnost telefonu se nabíjet.

Přestože o chybě nejprve informovali uživatelé nových iPhonů Xs a Xs Max, na které je pochopitelně v poslední době směřována velká pozornost, nemělo by se jednat pouze o jejich problém. Podle posledních informací se s problémy potýkají i uživatelé starších modelů iPhonů a dokonce i iPadů. Nasnadě je tak verze iOS 12, která tuto chybu obsahuje. Problémy s nabíjením se navíc projevují více způsoby.

Jeden z těch nejvíce běžných a méně závažných je nenabíjení zařízení v režimu spánku. Namísto známého zvuku, který signalizuje nabíjení a zobrazení ikonky baterie, se po zasunutí kabelu nic nestane. Pokud však telefon uživatel probudí, začne se okamžitě nabíjet. Toto je nepříjemné zejména pro uživatele, kteří jsou zvyklí telefon připojit do zásuvky, aniž by na něm následně pracovali. Chyba v systému tak uživatele nutí kontrolovat, jestli k nabíjení doopravdy dochází.

Největší problém pravděpodobně představuje varianta, kdy uživatel připojí kabel k zařízení, rozsvítí displej, ale ani poté se nezačne telefon (či iPad) nabíjet. Alternativním řešením alespoň u nových iPhonů je bezdrátové nabíjení, během kterého se tento problém nevyskytuje. Postižení uživatelé se tak snad co nejdříve dočkají nápravy, která pravděpodobně dorazí s další aktualizací iOS.

Diskuze ke článku
Dodo
Tak je vidět, že i apple šetří na vývoji OS a dodává beta verze na trh, iOS uživatelé slouží jako beta testeři. :)
Dave
Fakt ůžasný telefon za 30-40 tisíc a člověku ani pořádně nefunguje a lidi furt budou tvrdit že Android je hrozný OS a přitom každý rok má iOS při vydání nějaký vady a ne zrovna malý.
Tomáš
Nic takového nepozoruji. (X)
Hosaxx
No to bude zajímavý. Aktualizovat vybitej telefon.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze