Kompletní specifikace vlajkové lodi LG V40 ThinQ odhaleny! Porazí iPhone Xs Max?

9
Kompletní specifikace vlajkové lodi LG V40 ThinQ odhaleny! Porazí iPhone Xs Max?
  • Vlajková loď LG V40 ThinQ nabídne pětici fotoaparátů s působivými hodnotami
  • Přední straně dominuje 6,4palcový OLED panel s QHD+ rozlišením
  • Potěší přítomnost 3,5mm jacku s QuadDAC převodníkem i hmotnost 169 gramů
  • Přítomna je rovněž odolnost IP68 i vojenská certifikace MIL-STD-810G

Po polovičatém představení LG V40 ThinQ jsme se konečně dočkali kompletního odhalení včetně veškerých specifikací vztahujících se k pětici fotoaparátů, výkonu i výdrži. LG V40 ThinQ na papíře nevypadá vůbec zle a rozhodně má co nabídnout. Bude to ale stačit na konkurenci v podobě iPhonu Xs Max nebo Galaxy Note9? Hedvábnému smartphonu jistě zatopí i nové Pixely. Pojďme se tedy podívat na to, co nová vlajková loď od LG nabízí.

Pravděpodobně největším lákadlem je pětice fotoaparátů. Vzadu jsou hned tři čočky, díky kterým si na fotografiích užijete trojnásobný optický zoom a doopravdy široké snímky. Ultraširoká čočka dokáže snímat záběry až o rozsahu 107 stupňů, standardní nabídne rozsah 78 stupňů a teleobjektiv 45 stupňů. Hlavní senzor (ten „obyčejný“) umí rozlišení 12 megapixelů s velikostí pixelu 1,4 µm. To je veliký posun oproti LG G7 nebo LG V35, kde byla velikost pixelu pouze 1 µm. Ku prospěchu přijde větší velikosti pixelů zejména při focení hůře osvětlených scén. Rovněž nabídne vylepšenou světelnost f/1.5 nebo optickou stabilizaci, která se bude opět hodit při focení v horších světelných podmínkách. LG V40 ThinQ je rovněž prvním smartphonem od LG s technologií Dual Pixel autofocus.

LG V40 ThinQ

Zbylé dvě kamery se starají o širokoúhlé záběry, respektive přiblížení. Teleobjektiv má rozlišení 12 megapixelů a světelnost f/2.4 a ultraširoký snímač byl přejat z LG G7. Pokud jste fanoušci natáčení videí, potěší vás digitální stabilizace a podpora HDR. Nejvyšší rozlišení je 4K s 60 snímky za sekundu. Kdybyste chtěli natáčet ve slow-motion, můžete se těšit na 240 fps při rozlišení 1080p.

LG V40 ThinQ

Triple Shot funkce navíc umožňuje fotit všemi třemi kamerami najednou. Tedy spíše zatím téměř – během používání jde totiž údajně znát, že vzniká malá prodleva mezi jednotlivými kamerami. Následně se celý snímek skládá dohromady, což malou chvíli zabere. Tři fotoaparáty rovněž přináší funkci Cine Shot, tedy možnost si vytvořit vlastní GIF obrázky. Chybět nemůže ani AI, které vás ukáže, jak vyfotit co nejlepší snímek.

LG V40 ThinQ však není jen o pěti fotoaparátech, ale má také nádherný OLED displej. Ten má 6,4 palce a QHD+ rozlišení 1 440 × 3 120 pixelů. Displej s poměrem 19,5:9 podporuje rovněž technologií HDR10. Vrchní stranu zdobí relativně malý obdélníkový výřez, ve kterém se skrývají zbylé dvě čočky. Jedná se o duální selfie kamerku s rozlišením 8 megapixelů a světelností f/1.9 a rozsahem 80 stupňů, respektive 5 megapixelů se světelností f2.4 a rozsahem 90 stupňů.

LG V40 ThinQ

LG V40 ThinQ nabídne ochranu IP68 a vojenskou certifikaci MIL-STD-810G. S hmotností 169 gramů za sebou nechává Galaxy Note9 nebo iPhone Xs Max. LG navíc stále vidí smysl v 3,5mm jacku, který je navíc podpořený 32bitovým QuadDAC převodníkem – něčím, čemu poslech hudby přes Bluetooth zatím nemůže úplně konkurovat. Smartphone má pouze jeden, zato velmi hlasitý reproduktor. Na zadní straně najdeme kromě fotoaparátů rovněž čtečku otisků prstů. O speciálním hedvábném povrchu podáme informace, jakmile se nám zařízení dostane do ruky.

Prostředí běží na operačním systému Android 8.1 Oreo s nadstavbou od LG. Smartphone je osazen Snapdragonem 845 s 6 GB RAM, což je zárukou dostatečného výkonu. Paměťové úložiště o velikosti 64 GB lze navíc rozšířit i skrze microSD karty. Baterie s kapacitou 3 300 mAh sice nepřekoná již zmiňovaný Note9, ale nabídne alespoň rychlé bezdrátové nabíjení, což je u LG novinkou. Pokud byste se rozhodli pro nabíjení přes kabel, má pro vás LG přichystaný QuickCharge 3. Telefon bude v zahraničí nabízen za ceny startující na 900 dolarech (přibližně 20 tisíc korun). O doporučených cenách na českém a slovenském trhu vás informujeme.

Technické parametry LG V40 ThinQ

Kompletní specifikace
Konstrukce158,8 × 75,7 × 7,6 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (1 440 × 3 120 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,7 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnost,
Diskuze ke článku
Martin
Za mne spokojenost!
Jab
Už jsou i nějaká hodnocení recenzentů. Dave Lee (youtube) uvedl první dojmy.
Fan
Už jenom ten výřez ho deklasuje do kategorie letošních nýmandů, kteří nedokáží vymyslet nic vlastního. Takovou nuznost bych si nekoupil ani kdyby stál pět tisíc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze