Do nových iPhonů si s T-Mobilem dáte eSIM. Zřejmě ještě letos

Do nových iPhonů si s T-Mobilem dáte eSIM. Zřejmě ještě letos
  • Mezi zásadní novinky nových iPhonů patří podpora eSIM
  • Na českém trhu tuto možnost jako první nabídne T-Mobile
  • Čeští uživatelé by nové iPhony s eSIM mohli využívat ještě do konce roku

T-Mobile nabídne nové iPhony Xs a Xs Max od soboty 29. září, Xr rozšíří nabídku T-Mobile o necelý měsíc později, 26. října. Mezi výraznější novinky patří podpora integrované eSIM. T-Mobile je připravený na podporu této technologie jako vůbec první na českém trhu.

Apple iPhone Xs Max

Jak funguje eSIM?

eSIM (embedded SIM) má stejnou funkci jako klasická SIM karta. Uživatel ji ovšem do zařízení nevkládá, ale prostřednictvím QR kódu do něj jen nahraje tzv. eSIM profil. Poté se zařízení přihlásí k mobilní síti T-Mobile jako s klasickou SIM kartou. Do zařízení může být souběžně uloženo i více eSIM profilů, pouze jeden je ale v daném okamžiku aktivní (tj. přihlášený do mobilní sítě).

eSIM
Vývoj SIM karet – klasická, micro, nano a eSIM

Kde lze využít eSIM?

Podle Applu je eSIM v nových modelech iPhone podporovaná v deseti zemích na světě u celkem čtrnácti operátorů. Díky T-Mobile bude tato služba dostupná i pro zákazníky v České republice. „Nové modely telefonů iPhone budou nejdříve podporovat pouze klasické SIM karty. Jakmile ale Apple provede ohlášenou aktualizaci SW, budou moci naši zákazníci iPhony využívat se vším všudy. T-Mobile je jako první v Čechách připravený na podporu technologie eSIM,“ řekl manažer inovací Jan Fišer, který má v T-Mobile projekt eSIM na starosti, a doplnil, že aktualizace operačního systému iOS 12 by výrobcem měla proběhnout do konce letošního roku.

Vše míří k eSIM

„Předpokládáme, že se výrobci začnou postupně od plastových SIM karet odklánět a do svých telefonů a dalších zařízení budou eSIM integrovat,“ řekl Juraj Bóna, ředitel B2C marketingu a řízení produktů společnosti T-Mobile. Nové modely Apple iPhone jsou první zařízení s plánovanou podporou eSIM v nabídce T-Mobile a operátor je připravený svou nabídku v budoucnu rozšířit i o další zařízení od jiných výrobců.

Nástup eSIM jde ruku v ruce s rozvojem internetu věcí (IoT) díky snadné aktivaci, správě a hromadnému ovládání IoT zařízení. Jde například o chytré hodinky, fitness trackery, měřicí čidla nebo třeba chytré automobily a další doplňky, které dnes propojujeme se svým mobilním telefonem.

Ceny nových iPhonů u T-Mobilu

T-Mobile ve své tiskové zprávě též odhalil ceny nových iPhonů. Žádné velké překvapení však nečekejte, vesměs kopírují ceny stanovené Applem. Nijak si nepomůžete ani v případech, kdy máte paušál. I v případě toho absolutně nejvyššího se sleva blíží jen několika tisíci korunám.

Model Barevné varianty Základní cena Cena s tarifem Mobil M Cena s tarify Mobil L/XL/XXL
Apple iPhone Xs 64 GB šedá, stříbrná, zlatá 29 989 Kč 27 989 Kč 25 989 Kč
Apple iPhone Xs 256 GB šedá, stříbrná 34 489 Kč 32 489 Kč 30 489 Kč
Apple iPhone Xs 512 GB šedá* 40 489 Kč 38 489 Kč 36 489 Kč
Apple iPhone Xs Max 64 GB stříbrná 32 989 Kč 30 989 Kč 28 989 Kč
Apple iPhone Xs Max 256 GB šedá 37 489 Kč 35 489 Kč 33 489 Kč
Apple iPhone Xs Max 256 GB zlatá* 37 489 Kč 35 489 Kč 33 489 Kč
Apple iPhone Xs Max 512 GB šedá* 43 489 Kč 41 489 Kč 39 489 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze