Google potvrdil, že pracoval na druhém skládacím mobilu. Ten však nedorazil

2
Google potvrdil, že pracoval na druhém skládacím mobilu. Ten však nedorazil
Fotografie: Google
  • Informaci potvrdila přímo šéfka designu Googlu
  • Druhé zařízení nakonec nedosáhlo kvalit představeného Pixelu Fold

Google zkraje května oficiálně představil Pixel Fold, špičkově vybavený mobil a mimochodem vůbec první s ohebným displejem v portfoliu firmy. Zařízení bylo dlouho velmi očekávané a začátkem prázdnin se objeví i na českém trhu, ačkoliv cena bude vysoká. V minulých měsících a letech se občas spekulovalo, že Google pracuje hned na dvou zařízeních s ohebným displejem a nyní se ukázalo, že to byla pravda. Server androidauthority.com informoval, že v podcastu Made by Google šéfka designu Googlu Ivy Ross potvrdila, že práce na druhém takovém zařízení skutečně probíhaly.

Jak ale víme, Google se nakonec rozhodl pouze pro jedno zařízení, a to zmíněný Pixel Fold. Ross v podcastu zmínila, že vývojový tým oba telefony připravoval tak, aby byly dostatečně dobré a současně i lepší než konkurenční zařízení. Z tohoto vyplývá, že druhé zařízení se do takovéhoto stádia nepodařilo posunout.

Je škoda, že Google neprozradil více o druhém již zrušeném zařízení. Můžeme se tak jen domnívat, o jaké konstrukční řešení se mohlo jednat. Ve hře je samozřejmě zařízení jen s jedním ohebným displejem, který se ohýbá směrem ven, tedy ve stylu řešení od Huawei. Další alternativou mohlo být „véčko“, tedy teoreticky možný Pixel Flip. Není ale vyloučeno, že například v příštích letech uvidíme další Pixel s ohebným displejem, který to zkusí s odlišnou konstrukcí.