Google Trips, nejlepší aplikace na cesty

Apple aplikace týdne
6
Google Trips, nejlepší aplikace na cesty
  • Google Trips je aplikací, která vám pomůže s organizací vaší dovolené
  • Aplikace spravuje vaše rezervace a doporučí i místa k navštívení
  • Kompletního průvodce destinací si můžete stáhnout do paměti telefonu

Prázdniny se rychle blíží a mnozí již přemýšlí o nějaké té dovolené nebo výletu. Pokud se někam chystáte i vy, mohla by se vám hodit šikovná aplikace Google Trips. Jejím úkolem je totiž shromažďovat všechny potřebné údaje o vaší cestě a být vám šikovným pomocníkem, který zajistí nejen to, že při cestách na nic nezapomenete.

Google Trips – Apple aplikace týdne

Aplikace Google Trips je napojená na ostatní služby Googlu a informace o vašich cestovatelských plánech čerpá z Gmailu a Kalendáře. Pokud vás nějaká cesta čeká, pravděpodobně ji na obrazovce uvidíte ihned po spuštění aplikace a prvotním přihlášení. A jakmile klepnete na konkrétní destinaci, uvidíte co aplikace vlastně umí.

První položkou jsou vaše rezervace („Reservations“). Zde uvidíte všechny rezervace, které byla aplikace schopna vytáhnout z e-mailů od rezervačních portálů, hotelů, Airbnb, aerolinek a podobně. Rezervace jsou hezky chronologicky seřazené a lze na ně i klepnout a získat více detailů. Například u letenky tak uvidíte čas odletu i příletu či třeba číslo letu. U ubytování naproti tomu vidíte adresu, a to dokonce i na mapě, kterou si snadno můžete zvětšit a rovnou spustit navigaci.

Gogoogle trips 1

Z rezervací se snadno můžete dostat i přímo do e-mailů, ze kterých aplikace informaci získala. Záznamy o rezervacích je možné zadávat i ručně, přičemž přidávat lze informace o ubytování, letenkách, pronájmech aut, rezervacích restaurací i libovolné textové poznámky.

Další položka pojmenovaná „Things to do“ obsahuje přehledné seznamy tipů, co v dané destinaci navštívit. Žebříčků je celá řada, takže procházet můžete seznam nejoblíbenějších míst, seznam míst šitý na míru přímo vám, místa pouze vevnitř či pouze venku, nebo třeba místa vhodná pro děti. Ze seznamu lze přepnout i do režimu interaktivní mapy a lokace můžete i ručně vyhledávat. Každé z nich lze potom označit hvězdičkou a přidat si jej do seznamu „Saved places“, což je další položka hlavní obrazovky.

Gogoogle trips 2

Kromě nabídky jednotlivých míst nabízí aplikace i celé denní plány („Day plans“). Podle těch můžete město hezky projít a vidět vše zajímavé. Poslední tři položky na obrazovce destinace jsou pak hlavně informační. „Food & Drink“ vás bude informovat o místní kuchyni a doporučí vám i konkrétní restaurace, kde budete moci lokální pochoutky ochutnat. „Getting around“ vám dá komplexní informace o dopravě po městě a poslední položka „Need to know“ pak obsahuje potřebné informace o zdravotní péči či o nakupování.

Gogoogle trips 3

Teď ale přichází to nejdůležitější. Obrovskou výhodou aplikace Google Trips je, že každou destinaci si můžete včetně všech informací stáhnout do telefonu a všechny funkce pak budete mít k dispozici i bez připojení k internetu, což se v zahraničí někdy opravdu hodí.

Pokud vás aplikace zaujala, ke stažení je zcela zdarma, a to jak pro iPhone, tak samozřejmě i pro operační systém Android. Bohužel (zatím?) není její uživatelské prostředí lokalizováno do češtiny.

Stáhnout Google Trips – Travel planner

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Mishack
Jako napad ok. Bohuzel appka ma velke nedostatky. Neni mozne pridat cokoli vlastniho. Jste odkazani pouze na to, co vam nabidne Google. Priklad: Jedu navstivit mensi mesto. Chci naplanovat navstevu festivalu, ktery se tam kona. Google nabizi jednu restauraci a smitec. Navic neni mozne nastavit bugdet ani jakkoli operovat s financemi.
Takze za me pekny napad, ale jako "trip planner" nepouzitelne pokud zrovna neletite do Parize na Eiffelovku a navstivit Louvre.
Martin
Vypadá to dobře, hned se mi objevil můj výlet plánovaný na léto. Velká škoda, že se výlet nedá sdílet. Kupoval jsem obě letenky, takže kamarádce se nic nezobrazí.
Jelito
To jsou tedy novoty. Nebo můžete zkusit appku, která tu je už nějakej pátek a dělá to stejný. Co ale Google ještě nestihl kopírovat, je promakané sdílení a editace i ve webovém prohlížeči. Klidně tak můžete plánovat s přáteli dohromady a pohodlně na velkém monitoru počítače. Ale i to Google jistě brzo zkopíruje a na mobilenetu budou čůrat blahem, jaká to je skvělá novinka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze