Android Wear 2.0: na jaké novinky se brzy můžete těšit?

14

Operační systém Android Wear byl na konferenci I/O ohlášen již před dvěma roky a nyní přišel čas na jeho zásadní vylepšení. To Google pojmenoval jako Android Wear 2.0 a do našich chytrých hodinek by měl dorazit už na podzim. Hodinky budou ještě chytřejší, samostatnější a lépe přizpůsobitelné. Na co všechno se můžeme konkrétně těšit?

Změn doznají ciferníky (watchface). Už se nebudete muset omezovat na informace, které vám naservírují, ale dokáží si vytáhnout data z libovolné aplikace. Zobrazovaná data navíc budou fungovat i jako widgety – kliknutím na ně se dostanete přímo do patřičné aplikace.

Android Wear 2.0 s interaktivním ciferníkem a chytrými odpověďmi.

Další vylepšení se týká odpovědí. Ty by nyní měly být „chytré“. Znamená to, že hodinky pochopí obsah a kontext zprávy a podle toho připraví na výběr odpovědi. Můžete se také pokusit využít odpověď pomocí ručně psaného písma anebo dokonce sáhnout po klávesnici v hodinkách.

Android Wear 2.0
Odpovídejte na zprávy podle svého gusta.

Za dalšími vylepšeními míříme do oblasti fitness. Google Fit by nyní měla automaticky rozpoznávat vaši aktivitu a také lépe sdílet data s ostatními aplikacemi – například s těmi, které hlídají vaši dietu.

Android Wear 2.0.

Hodinky by se také měly stát méně závislé na telefonu a spoustu jejich funkcí půjde používat i když není telefon připojen. Jinými slovy to znamená, že aplikace budou moci být napsány přímo pro hodinky bez nutného zrcadlení v telefonu. Google počítá s příchodem hodinek s vlastním 3G/LTE připojením, které například zvládnou i hovory a do jisté míry tak nahradí mobil.

Android Wear 2.0

Mohlo by vás zajímat:

Vývojáři mají k dispozici preview verzi Androidu Wear 2.0 od dnešního dne. Běžní uživatelé dostanou tento update na podzim.

Diskuze ke článku
ANO
"Běžní uživatelé dostanou tento update na podzim." ...... bezni uzivatele tento update do svych stavajicich kramu (zdraham se neco se sotva denni vydrzi, nazyvat hodinky) nedostanou .....
Kdyby se v guglu radsi zamysleli jak se toho nenazraneho androidu v hodinkach zbavit a zvysit vydrz aspon na padesatinsebek ..... ale ne, dame tam idealne moznost hrani 3D her, jelikoz to prece tak nejak kazdy potrebuje:)
David Novotný
David Novotný
Mám LG Watch Urbane a vydrží mi i 3 dny. Záleží jak moc je využívám, ale většinou jsou 2 dny standard a 3 taky nějak dám.
geniusnejsemalepochybuji
vidím, že moto 360 je asi z hlediska baterie nějak mimo - max. 1 den výdrž.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze