Google Assistant přichází na iPhone, zatím jen v USA

1
Google Assistant přichází na iPhone, zatím jen v USA
  • Američtí uživatelé již mohou stahovat iOS aplikaci Google Assistant
  • Uzavřený systém iOS klade asistentovi Googlu řadu překážek
  • Aplikace vám odpoví na otázky, objednáte si skrze něj jídlo i rozsvítíte světla

Na probíhající vývojářské konferenci I/O Google mimo jiné představil i svého Google Assistanta ve verzi pro iPhone. Jedná se o samostatnou aplikaci, která je ale prozatím dostupná jen v americkém App Storu.

Google Assistant na iOS vypadá velice podobně jako jeho původní verze pro Android. Uzavřený systém Applu mu ale bohužel klade do cesty řadu překážek. Jde jednoduše o to, že aplikace nemá možnost zasahovat přímo do systému, takže například s nastavením budíku vám nepomůže. iOS navíc neumožňuje nastavovat výchozí aplikace, čili hlavním systémovým asistentem je zkrátka Siri a k pomocníkovi od Googlu se dostanete jen přes ikonu nebo skrze šikovný widget.

I tak ale Assistant vypadá zajímavě. Dá vám odpovědi na vaše otázky, pomůže vám identifikovat vyfocený předmět a budete skrze něj moci i třeba nakupovat či objednávat jídlo. Nejlépe pak Assistant samozřejmě funguje, pokud využíváte i ostatní služby Googlu, jako je Gmail, Google Maps, Google Calendar, Google Drive a podobně.

Kdy Google Assistant dorazí i k nám, to bohužel zatím není známo. Stejně tak nevíme ani to, kdy bude služba dostupná i v dalších jazycích.

Zdroje: blog.googl, theverge.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
Takže anglicky mluvící systém přijde v cizí zemi na parodie na mobilní telefony. A proč o tom píšete? Jako kdo vás platí?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze