Ano, Google Asistent dorazí do ČR, avšak zda bude umět česky se neví

5
Ano, Google Asistent dorazí do ČR, avšak zda bude umět česky se neví
  • Podle prezentace Googlu k nám dorazí do konce roku Google Asistent
  • Prozatím se však neví, zda se naučí také náš jazyk
  • Již jsme kontaktovali Google, který se k situaci snad ještě dnes vyjádří

Po včerejší prezentaci Google Asistenta na konferenci Google I/O se po českém internetu začaly šířit zprávy, že se Asistent koneční naučí česky, jenže 100% pravda to není. Ano, během prezentace bylo oznámeno, že bude umět Asistent do konce roku komunikovat ve 30 jazycích namísto současných 15 a ano, bude do konce roku k dispozici v 80 zemích. Všechny české weby se tedy upnuly na mapku, kterou Google ukazoval během prezentace, kde se postupně vyplňovaly různé země a nechyběla mezi nimi právě ani ČR.

Google Asistent na Google I/O 2018

Problém je, že to ještě neznamená, že bude umět Asistent česky. Na mapce se totiž postupně vybarvilo všech 80 zemí, kde bude Asistent k dispozici, ale o podpoře konkrétních jazyků nepadlo ani slovo. Asistent tedy určitě dorazí i k nám, ale nemusí nutně umět náš jazyk. V současnosti nelze Asistenta na telefonech v češtině vůbec používat. Pro jeho aktivaci musíte zařízení přepnout do angličtiny. Podle všeho tedy dostaneme minimálně možnost používat jej i když máme zapnutou v telefonu češtinu.

Samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby se Asistent naučil rovnou i česky, což není vyloučené, ale ani potvrzené. Podle prezentace jen víme, že Asistent dorazí i k nám, v jaké formě je otázkou. My jsme samozřejmě okamžitě kontaktovali přímo Google s žádostí o oficiální vyjádření. Brzy vás budeme informovat o oficiálním stanovisku společnosti.

Diskuze ke článku
Martin Both
Martin Both
Tohle je správný přístup k podávání informací ????
haha
je to stejne fuk cesky umet nebude
Ha Ho He
K cemu cesky? Primitivni anglictinu snad uz dnes umi kazdy.
Bukaj
Nevim proc, ale me behem navigace funguje asistent i v cestine. Kdyz promluvim anglicky reaguje anglicku a kdyz promluvim cesku odpovida cesky. Rozumi i ceskym nazvum skupin.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze